Şırnak'ın İdil İlçesi kırsalında PKK'nın düzenlediği saldırıda şehit düşen Afşinli Uzman Çavuş Mustafa Can Kalfa'nın bugün Öğle Namazında yapılacağı duyurulan cenaze töreni hava muhalefeti dolayısı ile ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

 


İdil İlçesi Yeni Mahalle'de sürdürülen operasyon kapsamında dün çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Kalfe için Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Şırnak Valisi Ali İhsan Su, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, İl Emniyet Müdürü Celal Sel ve şehit askerin arkadaşları katıldı. Törende önce şehidin özgeçmişi okundu. 

 


YAĞMUR NEDENİ İLE ASKERİ HELİKOPTER İPTAL 


Dini vecibeler yerine getirildikten sonra şehidin cenazesi olumsuz hava koşulları nedeniyle karayolu ile Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na gönderildi. Şehit cenazesinin oradan Helikopter ile Kahramanmaraş'ın Afşin İlçesi'ne gönderileceği belirtilen Şehidin Naaşı hava muhalefeti dolayısı ile ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

 


HABER /İsmail BOZDOĞAN (Afşin KAHRAMANMARAŞ)