Liderler, siyasetçiler ve milyarderlerin gizli servetleri ve anlaşmaları ortaya saçıldı. Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu'nun (ICIJ) yeni projesi Pandora Papers, tarihin en büyük offshore verisi sızıntısına dayanıyor.

Pandora Papers adı verilen belgeler, 100'den fazla milyarderin, 35 liderin, 330'dan fazla politikacının gelirlerini vergi cennetlerine aktarıp sorumlu oldukları ülkelerde 'vergiden kaçındıkları'nı ortaya koyuyor.

Projenin Türkiye'deki ortağı DW Türkçe'ye göre belgelerde, Türkiye'den de 220'den fazla isim yer alıyor. Bu isimler arasında Türkiye'nin yeni zenginlerinden köklü holding sahipleri, iş dünyasının önde gelen temsilcileri, sanat ve spor dünyasından kamuya mal olmuş kişiler de var.

Sedat Peker de Pandora Papers’a ilişkin dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.

Peker, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

1-Pandora’nın kutusu açılıyormuş. Dünyadaki offshore hesaplarında çoğu hırsızın çalıp sakladığı paralar ortaya çıkacakmış. O listeleri iyi okuyun şerefi maaşı kadar olan gazeteciler. Hani ben milyarlarca dolar parayla…

2-…kaçmıştım ya, hani paraları offshore hesaplarına yatırmıştım ya, bu suçlamaları yapanlara alkış tutuyordunuz. Listelerde hangi hırsızların ismi çıkacak göreceğiz. Şerefsizsiniz lan, onursuzsunuz. Siz insan değilsiniz.