Saran Holding, eğitim ve spor konusundaki sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında 14. spor salonunu 23 Nisan’da Manisa’nın Soma ilçesinde açıyor. 

 

13 Mayıs 2014 tarihinde maden faciasının yaşandığı Manisa’nın Soma ilçesini facianın ardından ziyaret eden ve bölgeye spor salonu yaptırma kararı alan Sadettin Saran, 2 bin 400 öğrencinin faydalanacağı salonu 23 Nisan’da açacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere yılda 12 bini aşkın gencin faydalandığı spor salonlarının 14.’sünü açacak olan Saran Holding, bu sayede binlerce çocuğa spor yapma imkanı sağlayacak.

 

KAHRAMANMARAŞ'A DA SALON YAPMIŞTI

 

Daha önce Sadettin Saran tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen spor salonları başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olmak üzere  Doğubayazıt, Ağrı, Ardahan, Hakkari, Bingöl, Van ve Kahramanmaraş gibi illerde açılmıştı. Gençlere spor yapma imkanı sağlayan salonların iç ve dış cepheleri de sarı lacivert boyalarla boyandı.

 

1995 yılından bu yana farklı sektörlerde faaliyet gösteren Saran Holding, büyük ölçüde öz sermayeye dayalı yatırımları ile medya, online-yayıncılık, hizmet, havacılık, enerji, savunma ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteriyor. Ulusal kalkınma planları ile uyum sağlayarak uzun vadeli iş planlamaları da yapan Saran Holding, 30 iştiraki, 3 bine yaklaşan çalışanıyla Türkiye’nin önemli şirketler topluluklarından biri. (İHA)