Galatasaray derbisinde PFDK’ya sevk edilen sarı-lacivertliler için hazırlanan raporda, Migros ve okul açık tribünlerin çirkin ve kötü tezahüratta bulunduğu belirtildi. Maç sonunda Emre Belözoğlu’nun başı çektiği ve tüm tribünlerin katıldığı sloganlar küfür sayılmadı.

 

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Fenerbahçe, Beşiktaş derbisinde, iki kale arkası tribününden mahrum kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

 

PFDK’ya giden sevk raporlarına göre, Galatasaray ile oynanan karşılaşmada iki kale arkası tribün, Migros ve Okul Açık’ta çirkin ve kötü tezahüratın yer aldığı ifade edildi. Sanılanın aksine, maç sonu Emre Belözoğlu’nun başı çektiği ve tüm tribünlerin katıldığı sloganla ve tezahüratla ilgili bir sevk gerçekleştirilmedi. Tüm stadın katıldığı bu tezahüratta bir sakınca görülmedi, bu nedenle iki tribün için yargılama kararı alındı.

 

Sevkin en önemli gerekçesi, maç öncesi ve oynanırken; bu iki tribünden, rakip takıma ve rakip taraftar grubuna yönelik çirkin ve kötü tezahüratlar oldu.

 

Sarı-lacivertliler ayrıca, yardımcı hakemin kafasına isabet eden yabancı maddeden dolayı da “Saha Olayı” kapsamında Disiplin’e gönderildi. Ancak kulübün bu kişinin bulunmasında katkı sağlaması ve maçın devamında bir aksaklık yaşanmaması hafifletici bir unsur olarak değerlendirilecek. Bundan dolayı sadece para cezası gelmesi bekleniyor.

 

4. kez Disiplin’de

 

Bu sezon 4. kez çirkin ve kötü tezahürat sebebiyle sevk edilen sarı-lacivertli kulüp, bir kapama olursa bunun sadece tek bir tribün için geçerli olması gerektiği savunmasını sundu. Fakat PFDK’nın gelen rapor doğrultusunda iki tribünün kapatılması kuvvetli bir olasılık olarak değerlendirildi.

 

Eğer iki tribünde de kapatma gerçekleşirse, Fenerbahçe yaklaşık 11 bin kişilik iki kale arkasındaki 22 bin taraftarından mahrum kalacak.

 

 

Milliyet