Rahmetli Sakıp Sabancı’nın hafızalara kazınan sözleri yine tüyleri diken diken etti. Sabancı, Erdoğan’ın ceza almasını kendine has konuşmasıyla sert sözlerle eleştirirken, izleyicileri tam 18 yıl öncesine götürdü…

Kanal 7 ve Ülke TV tarafından hazırlanan Erdoğan hakkında hazırlanmış belgesel olan ‘Milletin Adamı Erdoğan’ izleyici ile buluştu. 6 bölümlük belgeselin ilk bölümde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptığı dönem ekranlara geldi. Erdoğan o dönem sadece şiir okuduğu için hapis cezası almıştı ve Belediye başkanlarını büyük bir üzüntü içinde Pınarhisar’a yollayan İstanbullular Erdoğan’ı yalnız bırakmamışlardı. O dönem karara en sert ve anlamlı tepkilerden birini de rahmetli iş adamı Sakıp Sabancı vermişti.

SABANCI’NIN HAFIZALARA KAZINAN SÖZLERİ

Rahmetli Sakıp Sabancı’nın hafızalara kazınan sözleri yine tüyleri diken diken etti. Sabancı, Erdoğan’ın ceza almasını kendine has konuşmasıyla sert sözlerle eleştirirken izleyicileri tam 18 yıl öncesine götürdü… Başkan Recep Tayyip Erdoğan vefatından kısa bir süre önce, Amerikan Hastanesi’nde tedavi gören rahmetli Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı’yı hasta yatağında ziyaret ederek moral vermişti. Ünlü Türk İş Adamı Sakıp Sabancı’nın yıllar önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki konuşması arşivin tozlu raflarından işte böyle çıktı. "Yahu sen hergün Tayyip bey yetiştirebilirmisin… Tayyip Bey ne 10 milyon dolardır, Ne 100 milyon dolardır, Ne milyar dolardır be Yetişmiş bir adam… Türkiye’yi seven bir Tayyip Bey…Onu nasıl yetiştirebilirsin sen? Şartele basıp gelmez yav, Ona SAHAB OL…!"