Kanal Maraş Ofisimize Diyarbakır 9. İcra Dairesi’nden 2019/67775 dosya numarası ile bir alacak tebligatı geldi. Gelen haciz müzekkeresinde Yunus Aktan’ın 1137.2 lira borçlu olduğu ancak ne borcu olduğu belirtilmeden, Kanal Maraş’ın İmtiyaz Sahibi Melike Karaaslan’a tebliğ ediliyor. Yaptığımız çalışmalarda ve maliye/muhasebe kayıtlarında, yayın hayatına başladığımızdan bu yana Yunus Aktan’ın sigortalı olarak Kanal Maraş’ta bir gün bile sigortalı olarak çalışmadığı görüldüğü ve böyle bir şahsı tanımadığımız halde Vodafone avukatları Diyarbakır Barosuna kayıtlı Ömer Şeran, Zafer Şeran ve Ferhat Bozkaya’nın, söz konusu; borçlu Yunus Aktan’ı bizimle irtibatlandırarak, Melike Karaaslan’ı zan altında bırakmaları, tam bir hukuksuzluk ve bu ülkede bir iletişim şirketinin sömürgecilikte nerelere tırmandığının ispatıdır. 

Vodafone’nin avukatlarıyla yaptığımız telefon görüşmesinde, Yunus Aktan’ın Kanal Maraş ile ilgisini gösteren herhangi bir belge istediğimizde gönderemeyeceklerini ifade ettiler. Burası hukuk devleti. Bir İcra Dairesi, herhangi birisine haciz kararı veriyorsa, ellerinde bir delil ve belge olması gerekmez mi? Kaldı ki, asıl borçlu Yunus Aktan iken, bu kişiyle Kanal Maraş’ın hiçbir alakasının olmadığı halde Melike Karaaslan’a tebligat gönderilmesi, nasıl bir şey, anlamak mümkün değil. Vodafone şirketinin çakallığına ve onların avukatlarının uyanıklığına (!) teslim olacak değiliz. Bu kurumda hukuk kuralları geçerlidir. Hiçbir kurum, hukuk dışı illegal yollarla vatandaşı dolandıramaz. Haydi, bir medya kurumu olmasak, bu zokayı yutacak mıydık? Ya da Vodafone şirketinin bu şekilde mağdur ettiği kaç kişi var? Siz siz olun, faturalarınızı iyice sorgulamadan, varsa borçlarınız araştırıp dokümanlarını ortaya koymadan ve bize gelen icra tebliğatı gibi bir işlemi incelemeden bu çakallara ödeme yapmayınız.

Kanal Maraş olarak hem Vodofone şirketinden hem de bu usulsüzlüğü yapan Diyarbakır Barosuna kayıtlı avukatlar hakkında yasal tüm işlemleri yapacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Kanal Maraş adına
Genel Yayın Yönetmeni
Mustafa Karaaslan