Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2014 Yılı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen ve Saçaklızade Vakfı tarafından uygulanan Erdemli Gençlik Projesi faaliyetlerinde ikinci aşamaya gelindi.

 

Proje kapsamında oluşturulan ve kasım ayında açılışı yapılan Erdem Gençlik Merkezi çevre okulların öğrencileri ile Egemenlik, Yenişehir ve Bahçelievler mahallesi gençlerinden oluşan hedef kitlesine ücretsiz internet salonu, ödev araştırma, ders çalışma, hizmeti veriyor.

 

 

Proje Koordinatörü Musa Atmaca "Projemizin hazırlık aşamasını tamamladık ve gençlik merkezimizin açılışını kasım ayında yaptık. Aralık ayında gençlik merkezimiz çevresinde bulunan 12 eğitim kurumunu ziyaret ettik ve öğrenci gençlerinden üye kayıtları aldık. Öğrencilerimizden beklediğimizin üzerinde bir ilgi gördük. Projemizin ikinci aşamasında ayrıca seminer faaliyetlerimiz de var. Şubat ayından itibaren 7 adet 200 kişilik kapasite geliştirme seminerleri düzenleyeceğiz. Ayrıca gençlerimizle vakfımızın da ismini aldığı Saçaklızadelerden Saçaklızade Osman Efendi'nin Trabzon ili Of ilçesinde bulunan türbesini ziyareti de kapsayan bir Karadeniz turumuz da var. Bu arada gençlik merkezimiz seminer, söyleşi, sohbet, kurs, internet salonu, kütüphane, ders çalışma gibi hizmetlerine de devam edecek" dedi.

 

 

Erdemli Gençlik Merkezinde Ödev araştırmak, İnternet Kullanmak, Çıktı Almak ve boş zamanları değerlendirmek amacıyla 12 Bilgisayardan oluşan İnternet Salonu ve Kütüphane, Tv izleme, Gazete Dergi okuma, dinlenme amaçlı bir Sosyal Ofis,  Seminer, Söyleşi, Konferans, Dil Kursları gibi etkinlikler için 40 kişilik bir Seminer Salonu, Yönetim Toplantıları, Ders Çalışma, Grup Oyunları, Kurslar, Söyleşiler için kullanılacak bir de Toplantı Salonu bulunuyor.

 

Bir yıl sürecek projenin sonunda yine Erdemli Gençlik Merkezi olarak faaliyetlere devam edileceği belirtildi.