Aydın’da bir hastanenin atık su rögarında 4 aylık cenin bulundu. Bina içerisinden sürüklendiği tespit edilen ceninin düşük mü, kürtaj mı olduğu araştırılıyor.

 

Olay, bu sabah saat 09.00 sıralarında Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bahçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, her sabah düzenli olarak hastane bahçesindeki temiz ve kirli su atık rögarını temizleyen görevli, beton kapağı açarak 2 metre derinliğindeki çukura girdi. Zemindeki kanlı atığı kürek ile kovaya koymak isteyen görevli, atığın bir cenin olduğunu fark edince durumu polise haber verdi. Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet Savcısının yaptığı incelemelerde, ceninin yaklaşık 4 aylık olduğu tespit edildi.

 

ATILMA İHTİMALİ YOK

 

Cenini bulan temizlik görevlisi, polise verdiği ifadede her gün düzenli olarak rögarı temizlediğini ve ceninin kuyuya atılma ihtimalinin olmadığını belirtti. Atık su rögarının servisler ve yatan hasta bölümüne bağlı olduğunu kaydeden görevli, ceninin hastanenin bu bölümlerinden birinden sürüklenmiş olabileceğini iddia etti.

 

Temizlik görevlisi tarafından fark edilmeden kovaya konan cenin, aynı kovayla dışarı çıkartıldı. Cenini incelenmek üzere hastane morguna kaldırıldı. Yaklaşık 1 buçuk saat süren çalışmalar sırasında çevrede toplanan meraklı kalabalık, polise zor anlar yaşattı. Kalabalık, polis ve özel güvenlik ekipleri tarafından güçlükle uzaklaştırıldı. Ceninin kime ait olduğu ve düşük mü, kürtaj mı olduğunun tespit edilmesi için soruşturma başlatıldı.

 

MEHMET BARLAS / AYDIN