Türkiye'de koronavirüs vakaları 60 bine dayandı. 12 Nisan'da açıklanan tabloda vaka sayısı 54.562 olurken son açıklanan verilerde 243 kişi yaşamınıy yitirdi, 54.562 yeni vaka tespit edildi. Vaka sayılarının bu kadar hızlı artmasının başlıca nedeni ise mutant virüsünün yayılması

Saat 15.30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında başlayan Kabine toplantısı sonrasında saat kaçta açıklama yapılacağı yönünde kesin bir bilgi henüz verilmedi. Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarda Ramazan’da 1 ay tam kapanma olacağı yönünde bilgiler gelmeye başladı. Ancak henüz bu bilgiler kesinleşmedi.

OKULLAR KAPATILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 13 Nisan Salı günü Kabine Toplantısı gerçekleşecek. Toplantıda okulların durumunun masada olması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı tavsiye kararlarına göre, okulların durumu belli olacak. Ancak Bakan Selçuk geçtiğimiz hafta sonu konuyla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Bazı kısıtlama seçenekleri ise şöyle:

Hastanelerdeki doluluk oranlarının artmasına paralel olarak iftar ve sahur vakitleri başta olmak üzere hareketliliğin azaltılması, vaka sayısının düşürülmesi amacıyla önümüzdeki bir aylık dönemde “toplu ziyaretler” yasaklanacak.

- Ramazan Bayramı’nda ilden ile geçişin önlenmesi amacıyla şehirlerarası seyahatlere kısıtlamaların getirilmesi, hafta sonu ve hafta içi belli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının iftar ve sahur saatleri dikkate alınarak sürelerinin değiştirilmesi gündemde olacak.

- Kafe, restoran, lokanta ve AVM’lerin yemek bölümlerinin ramazan boyunca sadece paket servis şeklinde hizmet vermesi de konuşulan seçenekler arasında olacak.

- Kamuda kademeli mesaiye geçişten toplu iftarların ve sahurların yasaklanması, aile ve akraba ziyaretlerinin kısıtlanması da düşünülen formüller arasında.

- Çok yüksek riskli illerde yüz yüze eğitime 8’inci ve 12’nci sınıflar haricinde ara verilmesi de düşünülüyor. Ramazanda yüz yüze eğitime ara verilmesiyle öğretmenlerin aşılama oranının arttırılması da amaçlanıyor.

- 65 yaş üstü ve 20 yaş altına dönük sokağa çıkma saatlerinde değişiklik yapılabileceği de belirtiliyor.