Ak Parti Siyaset Akademilerinde ders veren Prof.Dr. Arif Özsağır, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunu yaptı.

 

 

"Farklı bir milletvekili olmak istiyorum" diyen Özsağır “Projelerimle birlikte konuşmak istiyorum. Yerel değil genel siyaset yapmak istiyorum. Ama birlikte yapalım. Birinci sözüm şu. Lütfen eleştirin. Ama pozitif yapıcı eleştiri yapın. Ben eleştirilere açığım ama hiç kimse değil. Ben eleştiriye açığım çünkü ben öğrencilerimi de eleştiriyorum” ifadesini kullandı. Kent ve şehir hakkında bilgiler veren Prof. Özsağır, şöyle konuştu:

 

 

"Bakınız herkes Gaziantep’e gitti değil mi? Öve öve bitiremezler Gaziantep’i. Ancak ben orada yaşadım ve bu kardeşiniz hazırladı projelerini. Gaziantep adına ne varsa projeler benim. 2004’te başladık. Kente gelince aslında bu kente size hizmet etmek istiyorum. Belki de ekonomik temelleri olacak benim projelerim. Seçimden sonra. 2023 Türkiye vizyonu var. 2023’te Türkiye’yi nereye getireceğiz ben o ekibin içinde görev alıyorum. Ancak bu arada kentleri nereye getiriyoruz. Adeta reset atıyoruz kentlere. Gaziantep’te para var ve o parayı buraya çekeceğiz.”

 

Genel siyaset ve dünya siyasetiyle ilgili de bilgi veren Prof. Özsağır “ Türkiye büyük ve inanılmaz devrimler yapıyor. Ak Parti on yıldır devrim yapıyor. Bunun adı ise yeni Türkiye. Evet, bu boşlukları dolduran bu devrimlerin mimarlarından biri de benim. Genel Merkez de çalışıyorum. Barış süreci olmazsa olmaz ben de bitti gözüyle bakıyorum. Onlar bizden çok daha fazla istiyor. Tunceliye’de gittim Mardin’e de gittim. 30 senedir barış istiyoruz ve onlar bizden daha fazla istiyor" dedi. Parlamenter sistemin sıkıntılarına da değinen Prof. Arif Özsağır şöyle dedi:

 

 

“Parlementer demokratik sistem bizi büyütmüyor. Türkiye yepyeni bir ekonomik ve demokratik sisteme geçmelidir. Peygamberimizin bir sözü var İki günü denk olan zarardadır diye. Siyasal istikrar ve ekonomik istikrara ihtiyacımız var. Bu ikisi olursa bizi kimse yıkamaz. Ama hiç endişe etmeyin. Asım’ın nesli gelmiştir. Ben dünyayı da gezdim. Bu ekibi kimse yıkamaz. Ama bir şey istiyoruz. Destek verirseniz pozitif destek verirseniz biz bu işi başarırız. Ayrıca parlementer sistem bize dar geliyor. Başkanlık sistemine geçmemiz lazım. Başkanlık sistemi diktatörlük getirmez. Bize yeni bir Anayasa lazım."