MHP Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adayı Prof. Dr. Sefer Aycan, Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası'nı ziyaret etti.

 

 

Oda Başkanı Hanefi Toptaş ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile bir süre görüşen Prof. Dr. Sefer Aycan; kısaca kendini tanıttıktan sonra neden aday adayı olduğunu ve seçildiği takdirde neler yapacağını anlattı. Kendisinin her zaman Kahramanmaraş'ta olduğunu; seçimlerden önce de, seçimlerde de, seçimlerden sonra da her zaman partisinin ve memleketinin hizmetinde olduğunu belirten Prof. Dr. Sefer Aycan, MHP'nin iktidar ortağı olduğu dönemde üstlendiği Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Bakanlık Müsteşarlığı zamanında yaptıklarını hatırlattı.

 

Türk Tabipleri'nin halkın sağlığı ile nasıl yakından ilgileniyorsa Türk İnşaat Mühendisleri'nin de insanların sağlığı açısından sağlıklı binalar yaparak yine insanların sağlığı ile yakından ilgilendiğine dikkat çeken Aycan, "Sivil toplum kuruluşları, meslek kuruluşları çok güçlü olmalıdır. Sonuçta bu kuruluşlar kamu kurumu niteliği taşıyorlar. Kamu kurumu niteliğinde bakmak gerekir. Ama odalara karşı bir husumet olduğu da ortadadır. Mesela kamu menfaatı açısından dava açmanız engelleniyor. O zaman da kim bunların kaçak yapılarına dur diyecek, kim dava açacak?" diye sordu.

 

Son günlerde iktidarın ülke gündemine taşıdığı çözüm süreci ile ilgili görüşlerini de yansıtan Prof.Dr. Aycan, "Çözüm süreci adı altında ülkeyi bölünmeye götürüyorlar. Teröristlere taviz veriyorlar. Bunlara dikkat etmek gerekir" diye konuştu.