Adana’da kar maskeli ve pompalı tüfekli kişinin gasp için girdiği markette bulunan genç, şahıslara konserve kutusu atarak direndi. Gaspçılar, tetiğe bastıkları pompalı tüfek tutukluk yapınca panikleyerek kaçtı.

 

Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesine bağlı Haydaroğlu Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Karataş Yolu üzerinde İbrahim Portakalkökü’ne ait markete 1 Şubat’ta birinin elinde pompalı tüfek olan 2 kişi geldi. O sırada babasının yerine markette bulunan Süleyman İlker Portakalkökü (18) üzerine tüfek doğrultup kasadaki parayı isteyen gaspçılara direndi. "Hemen parayı ver" diye bağıran gaspçılara karşı çıkan Portakalkökü, masanın ve tezgahın üzerinde bulunan konserve kutularıyla hesap makinesini üzerlerine fırlattı. Yaklaşık 1 dakika boyunca ateş açacaklarını söyleyen gaspçılara karşı koyan Portakalkökü, bir yandan da ellerindeki tüfeği almaya çalıştı.

 

Gözü dönen zanlılar, genç karşı koyunca pompalı tüfeğin tetiğine bastı. Ancak tüfek tutukluk yaparak ateş almadı. Bu kez diğer zanlı tüfeği alarak o da ateş etti ama yine tüfek tutukluk yaptı. Bu arada genç ise hiç korkmadan karşı koymaya devam etti. Marketi soyamayacağını anlayan zanlılar da arkalarına bakmadan kaçtı. Portakalkökü ise zanlıların arkasından koşup onları kovalamaya devam etti. Bu anlar ise iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.