Bir polisi şehit eden, bir polis memurunun ise yaralanmasına sebep olan saldırıyı düzenleyen ve yaralı olarak yakalanan teröristlerden S.K. kaldırıldığı hastanede tedavi edildi.

 

Saldırı sonrasında Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, menfur saldırıyı gerçekleştiren Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının yakalanması için çalışmaların büyük bir dikkat ve titizlikle sürdürüldüğü belirtilmişti. Açıklamada, "BTÖ mensuplarının yakalanması için jandarma birlikleri ve Geçici Köy Korucuları'nın yaptığı çalışma sonucu faillerden S.K., yaralı olarak ele geçirilmiştir. Olaya karıştığı tespit edilen diğer faillerin en kısa zamanda yakalanması için çalışmalar titizlikle ve kararlılıkla sürdürülmektedir” denilmişti.

 

Devriye görevi yaptıkları sırada şüphe üzerine durdurmak istedikleri araçtan PKK'lı teröristlerin uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu polis memuru Abdullah Ümit Sercan (28) şehit edilmiş, polis memuru Cumhur Özsoy da yaralanmıştı. Saldırı sonrasında düzenlenen operasyonda yaralı olarak ele geçirilen S.K. isimli terörist kaldırıldığı Midyat Devlet Hastanesi'nde tedavi edildi. Tedavisi tamamlanan terörist ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.