Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin (AVM) buz pistinde kaymak isteyen Atiyenur Sarıyıldız, düşerek kolunu kırdı.

 

Dün, arkadaşları ile birlikte Piazza AVM'ye giden Atiyenur Sarıyıldız, buz pistinde kaymak istedi. Arkadaşları ile birlikte piste çıkan Atiyenur, buz pistinde bir anda düşerek acı içinde kıvranmaya başladı. Kolu kırılan Atiyenur Sarıyıldız'ın kolunu kırdığı anlaşılınca hastaneye kaldırıldı. Kolu alçıya alınan Atiyenur'un babası Atilla Sarıyıldız, yaptığı açıklamada şunları anlattı:

 

"Kızım Atiyenur Sarıyıldız, dün Piazza AVM'de buz pateni yaparken düşüp kolunu kırıyor. Buz pateni çalışanları bilgisiz ve tecrübesiz bir şekilde müdahale ediyor. Kırık koldan tutarak çocuğu kaldırıyor. Daha sonra ambulans ile hastaneye gönderiyorlar. Yanında anne baba ebeveyn yok, 15-16 yaşlarında 5-6 arkadaşı kırık kola rağmen baş başa bırakıp kendi başlarının çaresine baksınlar dermişcesine bırakıyorlar. Tedavi süreci ve daha sonrasında ne arayan ne soran var.

 

Bir çoğumuzun çocuğu buz patenine heves ediyor. Fakat iş ranta bağlanmış, uzman personel yok, sağlıkçı yok, ilk yardım yok. Bütün çocuklar düşe kalka tehlikeli bir şekilde birbirlerine de zarar verecek kalabalıkta kendi başlarına eğlenmeye çalışıyor. Bu işin bir ciddiyeti sorumluluğu olmalı, ben sorumluluğu imza attırarak kurtuluyorum zihniyeti olamaz. Kask vermekle, dizlik taktırmakla sorumluluk olmaz.

 

Piazza AVM yönetimi ve buz pateni işletmesinden şikayetçi olacağım. Bu kadar ilgisiz, sorumsuz davrandıkları için suç duyurusunda bulunacağım. En azından başkaları da durumu bilsin çocuklarını kime emanet ettiklerinin bilincine varsınlar."