Kanal Maraş Televizyonu ve Haber Portalı Genel Yayın Koordinatörü Akif Arslan, Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grup'ta mücadele eden Pazarcıkspor için Pazacıklılar'a destek çağrısında bulundu.

 

Deneyimli spor adamı ve gazeteci Akif Arslan, Pazarcık'ta günlük olarak yayımlanan Pazarcık Gazetkesi'nin bugünkü nüshasında yayımlanan "Pazarcıkspor'a destek olma!" başlıklı yazısında, Pazarcık Halkının ve İş Dünyası'nın Yeşil-Beyazlı ekibe destek olmasının önemine değindi.

 

İşte Akif Arslan'ın yazısı:

 

Pazarcıkspor'a destek olmak!

 

 

Pazarcık, Kahramanmaraş'a Türkoğlu'ndan sonra en yakın ilçemiz.

 

Farklı yapısına rağmen, insanlar bu ilçemizde huzur içerisinde yaşıyorlar. Ekonomik, kültürel alanlarda da diğer ilçelerimize nazaran bir kaç adım önde bulunuyor.

 

Pazarcıklılar, eğlenmeyi sever de.

 

İlçe'de geçen dönem belediye başkanlığını yürüten CHP'li Kamil Dalkara, ilçeye renk katmak ve ilçenin tanılırlığını daha da artırmak üzere bir spor kulübü oluşturdu. Afşin ilçemizde faaliyetlerini durduran Arıtaşspor'u, bir grup arkadaşı ile birlikte alarak ilçeye kazandırdı. İsmini de ilçenin adını taşısın diyerek 'Pazarcıkspor' olarak değiştirdi.

 

Yeni kulüp, kısa sürede büyük ivme kazandı.

 

Önce Büyükler Ligi İkinci Küme'den Birinci Küme'ye terfi etti. Birinci Küme'deki ilk sezonunda ligde kalmak için büyük çaba saretti ve sonuçta ligde kalmayı başardı. İkinci sezonunda il finali oynamasına rağmen şampiyon olamadığı için Bölgesel Amatör Lig hayalini gerçekleştiremedi. Ama 'belirlenen hedef'ten sapma yapmadı, başka dönemin belediye başkanı Kamil Dalkara olmak üzere diğer yöneticiler hedefi bir sonraki sezona taşıdılar.

 

Pazarcıkspor, 2013-2014 sezonunda, yani geçen sezon önce grubunu birinci olarak bitirdi ve ardından da il finalinde şampiyonluğu göğüsledi. Bu bir anlamda 'yarı profesyonel' olan Bölgesel Amatör Lig (BAL) için büyük bir adımdı. Statü gereği BAL'da iki takımımızdan alt sırada kalan Türkoğlu Belediyespor ile oynadığı Baraj Maçı'nı da kazanarak adını yeni sezon için BAL'a yazdırdı.

 

Bu sezon ilk kez katılınan BAL'da da hedef çok büyüktü, Pazarcıkspor için.

 

Kulübün başkanı ve eski profesyonel futbolculardan olan dönemin belediye başkanı CHP'li Kamil Dalkara takımı 3. Lige çıkarmak için kolları çemredi. Ancak, geçen yıl yapılan mahalli idareler seçiminde belediye başkanlık koltuğunu AK Partili Yakup Hamdi Bozdağ'a kaptırdı. Buna rağmen Dalkara, iyi bir takım oluşturmak istiyordu ve kendilerine göre de iyi bir takım oluşturdular. Kimseden destek almadan da sezona başladılar.

 

İlçe belediyesinin bile destek olmakta mesafeli durduğu Pazarcıkspor, ilk yılın tecrübesizliğini yaşamaya başladı. Üst üste alınan başarısız sonuçların ardından teknik heyet değişikliğine gidildi ve takımın başına eski profesyonel futbolculardan antrenör Bülent Okyaz getirildi. Okyaz, görevi devraldığında takımı daha iyi yerlere getirmek için gecesini gündüzüne kattı. Başkan Kamil Dalkara ile iyi bir uyum içinde olan Okyaz'ın isteği üzerine de devre arasında daha tecrübeli ve kaliteli futbolcular takıma kazandırıldı.

 

Pazarcıkspor, ikinci yarının ilk maçında sahasında zirvenin ortaklarından Dersimspor'a 3-2 yenilmesine rağmen en gerideki kalecisinden en uçtaki forvetine kadar, kulübesindeki yedeklerinden tribündeki yöneticilerine kadar hep heyecan yaşadılar. Belli ki, takım rayına oturuyor ve çalışmanın meyvelerini alınıyordu. Okyaz'ın ve yardımcılarının emeklerinin karşılığı mutlaka alınmalıydı. Nitekim ikinci yarının ikinci maçında deplasmanda grubun sonuncusu da olsa Adıyaman İl Özel İdaresispor'u 4-1 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı ve ilerleyen haftalara da umut taşıdı.

 

Pazarcıkspor, artık geleceğe umutla bakıyor.

 

 

Ama, beklenen ve arzulanan destek bir türlü gelmiyor. İlçenin protokolünde yer alan Kaymakam, Garnizon Komutanı, Emniyet Müdürü, Askerlik Şubesi Başkanı, bazı ilçe müdürleri maçları izleyerek moral motivasyon konusunda mutlaka destek oluyorlar ama devletin maaşlı memurları bu işe ne derecede destek olabililerdi ki...

 

Pazarcıkspor ilçe halkından ve diğer ekonomik yöneticilerden destek bekliyor. Bu beklenti de mutlaka bir haklılık payı vardır. İlçenin önde gelen sanayi kuruluşları, esnafları, sivil toplum kuruluşları da artık taşın altına elini koyması gerekiyor. Maddi anlamda olunacak her desteğin Pazarcıkspor'u, hatta Pazarcık'ı bir adım daha ileriye götüreceğini söylemek için de kahin olmaya gerek yok.

 

Buradan Pazarcıklılara, Pazarcık iş dünyasına seslenmek hasıl oldu. Az da olsa destek, sürekli destek hem takımı, hem teknik heyeti, hem de yönetimi moral olarak kalkındıracaktır. Pazarcık'taki öncü sanayicilerin, işadamlarının, esnafların takıma sağlayacağı ekonomik destek, yeniden Pazarcık'a dönecektir.

 

Vakit yakınken hareket etmek gerekir.

 

Futbolda başarı, şampiyonluk olarak bilinse de asıl başarı futbolun tabana ve çevreye yayılmasıdır. Gerek kulübe yapılacak ekonomik desteklerin sağlayacağı faydalar ve gerekse de takıma prim olarak aksettirilecek destekler takımı çok daha ilerilere taşıyacaktır.

 

Pazarcıklı sanayiciler, ortak hareket ederek takıma prim desteği sağlayabilirler. Alt kategorilerde yer alan takımların masraflarını üstlenebilirler. Desteğin miktarı elbette önemli ama, bu desteğin de sürekli olması sağlanmalıdır.

 

Tavsiyemiz, geç olmadan bu desteğin ortaya konulmasıdır. Umulur ki, bu destekler Pazarcıkspor'u emin adımlarla daha ileriye taşıyacaktır. Pazarcıkspor'un zirve ve daha üst ligler için atacağı her adım, mutlaka ilçeye katkı olarak döner. Bu unutulmamalıdır.