Kahramanmaraş’ta konuşlandırılan patriot füze bataryalarında görevli Alman Harekat Birliğinde devir-teslim töreni gerçekleştirildi. 

 

Füze bataryalarının konuşlandırıldığı 5. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığı’na ait Gazi Kışlası’nda gerçekleştirilen tören, Alman askerlerin tören alanında yerlerini almasıyla başladı. Törene katılan Almanya Federal Harekat Sevk ve İdare Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Thorsten Poschwatta, Birlik Komutanlığını devreden Kurmay Albay Thorsten llg ve görevi devralan Kurmay Albay Wolfgang Rasguin askerleri selamladı.

 

Törende görevini mevkidaşı Wolfgang Rasguin’e teslim eden Thorsten llg veda konuşması yaptı. 5. Zırhlı Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan’ın da katıldığı törende, Almanya Harekat Birliği Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Thorsten Poschwatta tarafından madalyayla ödüllendirilen Thorsten llg, daha sonra görevini Wolfgang Rasguin’e devretti.

 

Gazetecilere uzaktan görüntü ve fotoğraf alınmasına izin verilen tören, her iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla sona erdi.