Türkiye’de Aralık ayında 740 patent başvurusu yapılırken, 150 patent ise tescil edildi. Aralık ayında en fazla başvuru ve tescil işlemi İstanbul’da gerçekleşirken; Kahramanmaraş'ta 1 tane patent başvurusunda bulunuldu.

 

Türk Patent Enstitüsü (TPE) Aralık ayı patent başvuru ve tescil verilerini açıkladı. TPE verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye’de geçtiğimiz yılın Aralık ayında yapılan başvuruların yüzde 47,2’i İstanbul’dan gerçekleşti. Türkiye’de Aralık ayında 740 patent başvurusu yapıldı. İstanbul 349 başvuru ile ilk sırada yer alırken, Ankara 68 ile ikinci, Sakarya 62 ile üçüncü sırada yer aldı. Aralık ayında 43 ilden başvuru yapılırken, 38 ilden ise başvuru yapılmadı.

 

Başvuru yapılan diğer iller ise şöyle: "Bursa 48, Tekirdağ 40, İzmir 33, Gaziantep 27, Kocaeli 26, Kayseri ve Konya 12, Eskişehir ve Samsun 7, Manisa 6, Trabzon 4, Adana ve Elazığ 3, Denizli, Isparta, Kütahya, Malatya, Sivas ve Zonguldak 2, Antalya, Artvin, Bilecik, Çanakkale, Çorum, Edirne, Hakkari, Hatay, Mersin, Kırklareli, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Ordu, Tokat, Uşak, Van, Yozgat, Batman, Ardahan, Osmaniye 1."

 

150 PATENT TESCİL EDİLDİ

 

Verilere göre Aralık ayında 150 patentin tescil işlemi yapıldı. İstanbul 88 patent tesciliyle ilk sırada, Ankara 16 tescil ile ikinci sırada, Bursa 11 tescil ile üçüncü sırada yer aldı. Tescil yapılan patentlerin illere göre dağılımı ise şöyle:

 

"İzmir ve Kocaeli 6, Manisa 5, Edirne 3, Antalya, Mersin, Konya ve Samsun 2, Adana, Aydın, Eskişehir, Malatya, Niğde, Sakarya ve Uşak 1."