Karayollarınca ihale edilen bölünmüş yolar tam bir rezalet. Göksun-Kahramanmaraş yolu bu nedenle tam biri muammaya dönüştü, yılan hikâyesine benzedi. Ne zaman biteceğine dair de ilgili ve bilgili kimselerin tam malumatı yok. Verilen tarihler hep fos çıktı.

 

 

Andırın yol ayrımından sola sapınca, yukarı çıkınca, gördüğümüz manzara bizi dehşete düşürdü. Oysa bu bölgeye daha önce gitmiş, resim çekmiş, haber yapmıştım.

 

Kaygan, kaypak toprak, heyelan bölgesi bir zemin üzerine yapılan yol, tabi iptal edilmiş,  proje yerle yeksan olmuş, suya düşmüştü ama rezaletin izledi ve görüntüsü kabak gibi meydandaydı. OSB’nin altından Andırın yol ayrımına çıkacak-birleşecek yol, vaktinde zemin etüdünün doğru-düzgün  yapılamaması nedeniyle h em zaman israfı yaşanmış, hem de milyonlarca lira toprağa gömülmüştü.

 

HESAP SORAN, HESAP VEREN DE YOK!

 

Haberi yaparken, şunu söyledik; “Milletvekili adayları, basın toplantılarını bilinen ünlü pastanelerde yapacaklarına, gelip burada yapsalar. İktidar veya muhalefet fark etmez, rezaleti görseler, belgeleseler, herhalde utanırlar, boğazlarından tek lokma geçemez”

 

O köprüler, o menfezler, o açılan yollar kendi haline, kendi kaderine terk edilmiş, in-cin top oynarken, projenin neden iptal edildiğini bilen, anlatan yok.

 

Sorumlu sorumsuzlar meydanda yok! Sayın Cumhurbaşkanı veya sayın Başbakan gelip bir bu bölgeyi gezseler, bu coğrafyada bir inceleme yapsalar, söyleyecekleri cümleleri biliyoruz da, buraya yazmak istemiyoruz. Öte yandan açılan tünellerin ucu ucuna denk gelmediği de konuşuluyor, yazılıyor, söyleniyor. Acaba doğru mu?

 

Daha önce de sorduk, net cevap alamamıştık. Şimdi tekrar soruyoruz, Göksun-Kahramanmaraş yolu ne zaman bitecek?

 

Muhtemelen hedef koyduğunuz 2023 olabilir mi?