Pazarcık Genç İşadamları Derneğinin (PAGİADh Girişimcilik Kursları devam ediyor.

 

PAGİAD ile Küçük ve Orta Ölçekli Sanayiyi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile ‘Girişimcilik Kursu’ açıldı. Pazarcık Genç işadamları dernek binası toplantı salonunda verilen kursta bir konuşma yapan Dernek başkanı Mehmet Yılkıcı, KOSGEB ile birlikte girişimcilik eğitimi verdiklerini söyledi. Başkan Yılkıcı şunları kaydetti:

 

 

"Kahramanmaraş’ın Büyükşehir olmasının ardından küçük ölçekli işletmelerin, az gelişmiş kent ve bölgelerin kalkınmalarının en önemli araçlarından biri, girişimcilik sayısının artırılmasıyla mümkün olabileceğine inanıyoruz. Bu açıdan bölgede yeni girişimcilik kursu, en önemli bir destek programıdır. Özellikle yeni işini kurmak isteyen, girişimcilere, kursu tamamladıktan sonra 30 bin TL hibe desteği 70 bin TL de banka kredisi veriliyor. Bizde PAGİAD olarak ilkini 30 girişimcinin katılımıyla tamamladığımız kursumuzun ikincisini yine 30 katılımcı ile devam ettiriyoruz. Talep olması halinde üçüncü kursumuzu da açmayı planlıyoruz” dedi.

 

 

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ)Öğretim üyesi Prof.Dr. Mustafa Taşlıyan, tarafından verilen kurs 70 saat sürecek.