Mersin'in Tarsus İlçesi'nde hunharca katledilen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan'ın ismi, Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen anasınıfına verildi.

 

 

Kahramanmaraş merkez Onikişubat Belediyesi tarafından Serintepe Mahallesi'ndeki Menekşe Anaokulu'nda yapılan anasınıfına Mersin’in Tarsus İlçesi'nde bindiği minibüste tecavüze kalkışılıp bıçaklanarak öldürüldükten sonra, cesedi ormanlık alanda yakılan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın adı verildi. 

 

 

Açılışta konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Özgecan'ı asla unutmayacaklarını belirtti. Özgecan’ın katledilmesinin tüm Türkiye’yi yasa boğduğunu anımsatan Mahçiçek, şöyle konuştu:

 

“İki günden beri ülkemiz çok büyük üzüntü içerisinde. Yani böyle bir canavarlık bu ülkede olmaması lazım ama oluyor maalesef. İşte bu kabil canavarlıkların, kötülüklerin olmaması için eğitim kurumlarımızın çok daha geliştirilerek devam ettirilmesi lazım. Bu sıkıntıları yaşamamız için bir taraftan ailede eğitim, bir taraftan okullarımızda eğitim şart. Kötülüklerin olmaması için en başta yapmamız gereken çalışma eğitim. İşte biz bugün bunun bir parçasını küçükte olsa yapmaya gayret ediyoruz. Çocuklarımızın daha iyi yetişmesini temin bakımından ama bir taraftan da ülkeyi yasa boğan, sıkıntıya boğan, üzüntüye boğan böyle bir olaydan dolayı da Özgecan kızımızın Kahramanmaraşımızda da unutulmaması için Menekşe Anaokulumuzda belediyemiz tarafından düzenlenen bir sınıfına Özgecan hanım kızımızın adını koyduk. İnşallah onu burada yaşatırız. Mukabil kötülükler bu ülkede bir defa daha tekerrür etmez diye temenni ediyorum. Ama bu işin başı eğitim bunu unutmamamız lazım."

 

 

Daha sonra Başkan Mahçiçek, anasınıfının açılışı yaparak minik öğrencilere oyuncak dağıttı. Çocuklar ise Özgecan Aslan'ın fotoğrafının bulunduğu sınıfın girişine karanfil bıraktı. Açılışa, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcıları Dr. Ali Ünsal, Nihan Büyükdereli, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ve öğrenci velileri katıldı.