Çorum'da bir otoparkta çıkan yangında görevli Emrah Kara, alevler arasında kalırken olay yerine gelen esnaftan Ayşe Bilgin gözünü kırpmadan içeri girdi ve Kara'yı dışarı çıkardı. Ayşe Bilgin bu cesaretiyle sosyal medyayı salladı...

Olay, Gülabibey Mahallesi Şeyh Eyüp Sokakta meydana geldi. Otoparkın kulübesinden alevler yükseldi. Alevleri ve dumanları gören çevre esnafı, itfaiye ve polise haber verip, otoparka koştu. Döner satışı yapılan iş yerindeki Ayşe Bilgin erkeklerin olayı izlediği esnada içeri dalarak vücudunun büyük bir bölümü yanan 20 yaşındaki Emrah Kara'yı dışarıya çıkardı.

Olay anında yaşadıklarını anlatan Ayşe Bilgin, çocuğun birisinin arkadaşının yandığını ifade ederek yanlarına geldiğini söyledi. 

Kendisinden havlu istediğini, havluyu alarak otoparka gittiğini anlatan Bilgin, “Baktım herkes bakıyor. Gözüm karardı. Bir şey hatırlamıyorum. İçeri girdiğimde dumandan çocuğu falan göremedim. Sonra baktım yerde birisi yatıyor. Önce çıkarmaya çalıştım olmadı. Ama sonra kucaklayarak dışarıya çıkardım. Dışarı çıkarınca diğer arkadaşlar yardımcı oldu” 

SOSYAL MEDYAYI SALLADI

Ayşe Bilgin'in bu cesareti sosyal medyada kısa sürede paylaşım rekoru kırdı. Bilgin'e helal olsun diyen paylaşımcılar 19 yaşındaki genç kızın ödüllendirilmesini istedi...

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ise yangını söndürdü. Yaralı Emrah Kara, ambulansa alınarak Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.