Edinilen bilgiye göre Osmaniye merkeze bağlı Serinova köyünde babası ve erkek kardeşi ile birlikte yaşayan Hanife İsli isimli zihinsel engelli kızın karnı büyüğünce kardeşi Mustafa İsli (28) tarafından Osmaniye Devlet Hastanesine hastaneye götürüldü. Burada yapılan muayene neticesinde zihinsel engelli kıza 8.5 aylık hamile teşhisi konuldu. Kızının 8.5 aylık hamile olduğu haberini alan baba İbrahim İsli kısmi felç geçirerek yatağa düştü.
 
 

“TECAVÜZÜ TÜM KÖY BİLİYORMUŞ EN SON BİZ DUYDUK”
 
 

Kardeşinin 8.5 aylık hamile olduğunu öğrenen Mustafa İsli Jandarmaya suç duyurusunda bulundu. Jandarma konuyla ilgili yaptığı araştırma da zihinsel engelli Hanife İsli’ye tecavüz eden kişi veya kişilere dair biz iz bulamadı. Önce köyde tecavüz olduğu söylentileri yayıldığını belirten Mustafa İsli “ Ancak biz bu söylentileri dikkate almamıştık. Kardeşimi hastaneye götürdüğümüzde gerçeği öğrendik. Demek ki köyde tecavüzü biliyorlarmış en son biz duymuşuz” şeklinde konuştu.
 
 
 

ANNESİ 10 YIL ÖNCE ÖLEN KIZIN SİNİR HASTASI BABASI DA YATAĞA DÜŞTÜ

Köyde tecavüze uğrayıp 8.5 aylık hamile olduğu ortaya çıkan zihinsel engelli Hanife İsli’nin annesi Iraz İsli’nin 10 yıl önce hayatını kaybettiği , baba İbrahim İsli’nin ise sinir hastası olduğu ve tedavi gördüğü öğrenildi. Kızının tecavüze uğrayıp hamile kaldığını öğrenen İbrahim İsli haber üzerine kısmi felç geçirerek yatağa düştü. Hiçbir iş yapamadığını geçimlerini oğlunun sağladığını belirten İbrahim İsli “ Ne söyliyeyim ne diyeyim bilemiyorum. Ben böyle yatıyorum yatağa düştüm” şeklinde konuştu.
 
 
 

HEM KARDEŞİME HEM DOĞACAK BEBEĞE DEVLET KORUMASI İSTİYORUZ

Zihinsel engelli Hanife İsli’nin kardeşi Mustafa İsli can güvenliklerinin dahi olmadığını belirterek “ kardeşime bunu yapan kişi veya kişiler bize de her an bir şeyler yapabilir can güvenliğimiz dahi yok. Ben Jandarma’dan ve yetkililerden de bu konuda yardım istedim ancak kimse ilgilenmedi. Şurada 1 ay sonra bu bebek doğar. Ben hem yatalak babama hem zihinsel engelli kardeşime bakıyorum. Kardeşim zaten kendine bakamayacak durumda bebeğe nasıl baksın. Ben yetkililerden hem kardeşim için hemde doğacak bebek için devlet korumasına alınmasını istiyorum Veya çocuğu olmayan birine evlat verilebilir” şeklinde konuştu