Geçtiğimiz yıllarda Osmaniye bölgesinde ki kurumlar arasında vergi rekortmenleri listesine giren Kadirli Öğretmenevinde işler tersine döndü. Öğretmenevinin yemekhane bölümünde yemek yiyenlere ve lokal bölümünde ki satılan ürünlere yazar kasa fişi yerine “resmi olmayan” satış fişi verildiği ortaya çıktı. Gelir İdaresi Başkanlığı Türkiye genelinde kurum kuruluş ve işyerlerine satış pos cihazı zorunluğu getirmiş ve ve satışı yapılan tüm ürünlerin vergi denetiminden geçmesi maksadıyla bu cihazdan satış fişi çıkarılması istenmişti.


RANT BÜYÜK KİMİN KİME NE SATTIĞI BELLİ DEĞİL
İsminin açıklanmasını istemeyn haber kaynağımız (x) Kadirli Vergi Dairesinde sırf resmi olmayan satış yapılıp vergi kaçakçılığı yapıldığı için her ay ortada olmayan 250 Bin TL olduğunu iddia etti. Sadece yemek ve lokalden satış yapılan sıcak soğuk içeceklerde vergi kaçırılmadığını ayrıca 2 katlı düğün salonu olarak kullanılan bölümde de rantın büyük olduğunu belirten haber kaynağımız “Bu para birilerinin cebine gidiyor” iddiasında bulundu.


OKULLARA YEMEK İŞİNDE DE RANT BÜYÜK
Aynı haber kaynağımız Kadirli öğretmenevinin okullarda taşımalı öğrencilere yemek işini de üstlendiği bu durum açıkça yasalara aykırı olmasına ve bir çok mahkeme kararı bulunmasına rağmen Kadirli’de uygulanmadığını söyledi. Öğrenci yemek işinde de Kadirli öğretmen evinin yemek işinde kullandığı tüm malzemelere ihale bile yapmadığını yılda milyonlarca liranın kayıt dışı şekilde malzeme alımı yaptığını ve öğretmenevinin resmi kurumdan ziyade bir bakkal gibi işletildiği ve yine milyonlarca liranın birilerinin cebine girdiği iddia edildi.

 

HABER; Selçuk Savran