Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, ilkleri hayata geçirmeye devam ediyor. Tapu ve Kadastro Müdürlüğü içerisinde oluşturulan Onikişubat Belediyesi emlak birimi, hizmet vermeye başladı. İlk günden büyük beğeni toplayan uygulama ile vatandaşların belediye ve tapu arasındaki işlemlerinde yaşadığı zaman kaybı tamamen ortadan kaldırıldı.

 

 

Kurulan yeni birimde 3 personel görevlendirilirken, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’nün vatandaştan belediye ile ilgili talep ettiği, gayrimenkul satış işlemleri, emlak beyanları, tahsilat gibi tüm işlemler kısa sürede tamamlanıyor. Kahramanmaraş’ta ilk olan bu uygulama hem vatandaşların işlemlerini kısa sürede yapmasını sağlıyor hem de kurumlar arası işbirliğini artırıyor.

 

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşların belediye ile ilgili işlemlerinde her türlü kolaylığı sağlayacak yeni uygulamalar hayata geçirdiklerini söyledi. Onikişubat Belediyesi’nin fark ve farkındalık yaratacak hizmetlerinin bundan sonra da süreceğini belirten Mahçiçek, şöyle konuştu:

 

“Bildiğiniz gibi Tapu ve Kadastro binamız bir süre önce yapılmıştı ve açılışını yapmıştık. Ardından Müdürümüzle konuştuk ve orada bize bir oda tahsis etmelerini istedik. Vatandaşlarımızın tapuya geldiklerinde belediye ile olan işlemlerini hemen orada tapunun içerisinde yapabilmeleri açısından çok faydalı olacağını söyledik. Kendileri de uygun buldular. Bunun üzerine orada teknik altyapımızı oluşturduk ve belediye altyapımızla bütünleştirdik. 3 arkadaşımızı da orada görevlendirdik. Hemen tapunun içerisinde ve orada belediye ile olan işlerini hemen yapıyorlar. Dolayısıyla çok büyük kolaylık ve zaman bakımından da faydalar sağlıyoruz. Yani diyebiliriz ki Onikişubat Belediyesi yine hizmeti vatandaşın ayağına götürüyor. Çok da olumlu tepkiler alıyoruz. İşte Onikişubat Belediyesi’nin farkı ve yarattığı farkındalık da bu. İnşallah bu kabil uygulamalarımızı bundan sonra da yaygınlaştırarak devam ettireceğiz.”