Onikişubat Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında, Filistin’in Beutinia Belediyesi ile kardeş olunmasına karar verildi.

 

 

Onikişubat Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Başkanlığı’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, eski tutanak özeti okunarak oy birliğiyle kabul edildi.   Gündemde bulunan maddelerin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Devlet Malzeme Ofisi’nden bir adet ağaç sökme makinesi ve bir adet ağaç budama işlemlerinde kullanılabilecek kova aparatı alınması kararlaştırıldı.

 

 

Toplantının üçüncü maddesinde ise Onikişubat Belediyesi sınırları içerisinde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan arsa, konut ve benzeri taşınmazların değerlendirilmesi konusu ele alındı. Konunun görüşülmesinin ardından encümene yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

 

İmar tadilatlarının da görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, Yazı İşleri Müdürlüğü’nün gündem dışı madde olarak meclise taşıdığı “Kardeş Belediye” konusu görüşüldü. Başkan Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Filistin’de büyükelçi olarak görev yapan hemşehrimiz Mustafa Sarnıç, oradaki bir belediye ile kardeş olunması fikrini ortaya attı. Biz de Filistin’in haklı davasına katkı sağlamak, amacıyla konuya sıcak yaklaştık. Bakanlığımızla yapılan görüşmeler neticelendi ve belediyemize yazı geldi. Sizlerin kararıyla Beitunia Belediyesi ile kardeş olacağız. İnşallah elimizden geldiğince Filistinli kardeşlerimizin yanında oluruz” diye konuştu.

 

 

Daha sonra gündem ve gündem dışı diğer maddeler görüşülerken, bir sonraki meclis toplantısının 1 Nisan’da gerçekleştirilmesine karar verildi.