İstanbul Eyüp’te bankadan para çekmeye giden bir şahsı takip edip lastiğini patlattıkları aracın içinden 500 bin TL çalan Gürcistan uyruklu çete üyesi önce güvenlik kamerasına ardından da polise yakalandı.

 

Olay, TEM Otoyolu Eyüp Akşemsettin Bulvarı Akşemsettin Viyadüğü üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Gürcistan uyruklu bir şüpheli para çekmek için bankaya giren M.B. isimli şahsı takibe aldı. Şüpheli bankanın içinde şahsı yakın takibe alarak mağdurun ardından bankadan ayrıldı. Bu sırada şüphelinin iş ortakları, M.B.’nin dışarıda park halindeki aracının lastiğini patlattı.

 

Bankadan ayrılıp aracına binen M.B., TEM Otoyolu’nda seyrederken lastiğin patlak olduğunu fark edip aracından indi. Aracını park edip tamirci beklediği sırada şüpheliler harekete geçip M.B.’nin aracındaki 500 bin TL’yi çalarak olay yerinen ayrıldı. Parasının çalındığını fark eden M.B. durumu polise bildirdi.

 

Eşkal belirleyen polis hemen harekete geçti. Güven Timleri Şube Müdürlüğü görevlilerince hırsızlık olayını gerçekleştirmiş olabilecekleri değerlendirilen Gürcistan Uyruklu A.K. (34), N.U. (29), K.J. (36) ve I.U. (34) isimli erkek şahıslar Bakırköy’de bulunan bir AVM içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

 

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları araştırmada zanlıların Zeytinburnu’nda bir şahısın 400 bin TL ‘sini, Küçükçekmece’de Y.A. isimli erkek şahsın 230 bin TL’sini çaldıkları tespit etti.  Yakalanarak gözaltına alınan zanlılardan A.K., N.U. ve K.J. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

ŞÜPHELİNİN TAKİP ANI KAMERADA

 

Öte yandan şüphelinin mağduru takip etme anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde mağdur M.B.’nin bankaya girdiği görülüyor. Şüpheli de M.B.’nin arkasından telefonla konuşur gibi yaparak bankaya girip sıra numarası alıyor.

 

M.B. sırası gelince veznede parasını çekerken şüpheli de M.B.’yi yakın takibe alıyor. Parasını çeken M. B. bankadan ayrılınca şüpheli de bankayı terk ediyor