Kahramanmaraş'ta geçen yıl eylül ayında dayısının oğlu Ali Polat tarafından alacağı nedeniyle öldürülen Celal Görkem'in, 4 çocuk babası, kalp ve şeker hastası 52 yaşındaki ağabeyi Kemal Görkem, kardeşinin duruşmasından çıkarken hasımları olan akrabalarıyla girdiği tartışmada geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Yakınları, Kemal Görkem'i polislerin iterek düşürdüklerini ve ölümüne yol açtıklarını iddia etti.

 

Olay, dün öğleden sonra Üngüt Mahallesi'ndeki Kahramanmaraş Adalet Sarayı önünde meydana geldi. Geçen yıl 14 Eylül'de 6 yaşındaki oğluyla birlikte Şeyhadil Mahallesi'ndeki evinden ekmek almaya giderken dayısının oğlu olan alacaklısı Ali Polat tarafından sokak ortasında kurşun yağmuruna tutularak öldürülen Celal Görkem'in ağabeyi Kemal Görkem, kardeşiyle ilgili dünkü duruşmaya katıldı.

 

Kemal Görkem duruşmadan çıkarken adliye önünde akrabaları olan tutuklu Ali Polat'ın yakınları ile kendilerine güldükleri gerekçesiyle tartışmaya başladı. Bu sırada adliye önünde güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri, yakınlarının iddiasına göre Kemal Görkem'i iterek düşmesine neden oldu. Kalp ve şeker hastası olan Görkem, adliye önünde kalp krizi geçirdi. İhbarı üzerine olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürülen Görkem, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

 

AİLESİ POLİSE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

 

Ölümüyle yasa boğulan yakınları, Kemal Görkem'i ittiği öne sürülen polis hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. Kemal Görkem'in yeğeni Celil Dağ, duruşmadan çıkarken akrabaları olan Ali Polat'ın yakınlarının kendilerine güldüğünü ve dayısının da sinirlendiğini belirterek, "Yüzümüze baka baka gülüyorlardı. Sonra dayım gidelim derken sinir krizi geçirdi. Bu sırada da bir komiser, çevik kuvveti arabadan indirdi. Oradan da gülünce bizi tahrik ettiler. Dayım da oraya doğru yürüdü ve onu tuttular. Arkasından itip düşürdüler. Polis bir tek dayıma müdahale etti. Orada tuttular ve ittiler. Dayım zaten hem şeker, hem de kalp hastası. Doğru dürüst yürüyemiyor bile. Dayım kalbinin üzerine düştü Dayımı kaldırdık, arabaya bindirdiler. Sonra da kalp krizi geçirdi ve hastanede vefat etti" dedi.

 

Kemal Görkem'in bacanağı İbrahim Gül ise, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade ederek, "Cenazeden sonra ailesi ve çocukları gidip o polis hakkında suç duyurusunda bulunacaklar. Zaten hastaydı, onlar da düşürüp sebep oldular" diye konuştu

 

Tüpçülük yaptığı öğrenilen evli ve 4 çocuk babası Kemal Görkem'in cenazesi, öğle vakti Şahanoğlu Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Şeyhadil Mezarlığı'nda toprağa verildi.