Brugge-Beşiktaş maçına atanan İskoç hakemin, Ada'da haftanın en tartışmalı ismi olduğu ortaya çıktı. 42 yaşındaki hakem, pazar günü Celtic ile Dundee United arasında oynanan, 1-1 biten ve gollerden bir tanesini Nadir Çiftçi'nin kaydettiği, kupa çeyrek final maçında 3 kırmızı kart birden çıkardı.

 

Nadir'e de bir sarı kart gösterdiği maçın ardından, kırmızı kart kararları üzerine büyük tartışmalar başlayan Thomson'un, bazı kesimler hakemliğini bile tartışmaya açtı. Maçın 11. dakikasındaki bir pozisyonda yerde kalan oyunculardan Paton ve Van Dijk'e kırmızı kart gösteren İskoç hakemin bu kararına yoğun tepki yağdı.

 

Maçı katlettiği eleştirilerinin hedefi olan deneyimli hakem için İskoç basını, "Thomson'un dehşet gösterisi, neden İskoçya'daki maçlarda pozisyonları videodan takip eden ilave bir yardımcı hakeme ihtiyaç duyduğumuzu gösterdi" ifadelerini kullandı.  
 

 

Federasyona başvurdular 
 

Dundee United Kulübü, skandal hakem için federasyona itirazda bulundu. Paul Paton'a çıkan karta itiraz eden kulüp, kartın hedefinin yanlış oyuncu olduğu başvurusunda bulundu. Calum Butcher ile Virgil van Dijk arasındaki mücadelede hatalı isme kart çıktığı belirtildi. Celtic Kulübü'nün de hakeme itirazları oldu.

 

 

Milliyet