Elbistan’da önceki gün yaşanan yağışlar ve yüksek kesimlerde eriyen kar, Söğütlü Çay’ının taşmasına neden oldu.  Gece geç saatlerde Elbistan’a ulaşan sular birçok yeri tehdit etti. Ancak alınan tedbirler sayesinde korkulan olmadı. 

 

 

Birçok yerleşim yerinin içerisinden geçen Söğütlü çayında debi yükselmesi olduğu tespit eden DSİ yetkilileri, Elbistan Kaymakamlığı ve diğer yerel birimlere bilgi verdi. Özellikle yağışlar ve eriyen kar dolayısıyla kabaran Söğütlü çayı, Elbistan’a akşam saatlerinde ulaştı. Herhangi bir olumsuz duruma karşı gündüz yapılan uyarı çalışmaları ve alınan tedbirler sonrasında vatandaşlar teyakkuz haline geçirildi. Türkveren dahil bazı yerleşim yerlerinde okullarda öğrenciler tahliye edildi. Daha önce sele maruz kalınan Esentepe Mahallesi’nde Elbistan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından tedbir çalışmaları yapıldı.

 

 

Akşam saatlerine doğru ise Söğütlü çayında debi artmaya ve su seviyesi yükselmeye başladı. Hayvan Pazarı dahil birkaç noktada sular yatağın dışına çıkarken kepçeler çalışma yaptılar. Polis otoları ve camilerden uyarı anonsları yapıldı. Tarım alanlarında hasar oluşurken yaşanan taşkının sonunda ciddi oranda hasarın yaşanmaması teselli oldu. Sabah erken saatlere kadar ekipler, Söğütlü çayı çevresinde hazır bekletildi.  Vatandaşlar ise yatağına sığmayan Söğütlü çayının sularını endişeli gözlerle izledi.

 

Elbistan’a Karahüyük Mahallesi’nde de Hurman Çayı’nın debisinin yükselmesi dolayısıyla ekili alanlar su altında kaldı. Elbistan Belediyesi’ne bağlı ekipler, iş makineleri ile kanaletlerde ve nehir yatağındaki bentleri kapatarak olası su baskınlarının önüne geçti. Ekipler, gecenin geç saatlerine kadar bölgede çalışmalarını sürdürdü.

 

MURAT SÜRÜCÜ / KAHRAMANMARAŞ