Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

 

Beyoğlu Kale Park'ta gerçekleştirilen toplantıya, Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, Türkoğlu belediye başkan yardımcıları ve mahalle muhtarları katıldı. Mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıda konuşan Başkan Okumuş, şunları söyledi:

 

“Belediye olarak %90 rayına oturduğunu düşünüyorum. Şu dokuz aylık süre içerisinde devlete ve piyasaya olan borçlarımız vardı büyük oranda azaltarak problem olmaktan çıkardık. Bunlardan dolayı rahat konuşamıyorduk. 100 adet çöp konteynırı alacak gücümüz yoktu. İki dönem belde Belediye Başkanlığı yapmış üçüncü dönemde Türkoğlu’nda, bu zamana kadar masaya vurarak sizlere vaat edemiyorduk. Büyükşehir Belediyemiz ve Türkoğlu Belediyemizin durumu belliydi. Bu dokuz aylık süreçte büyük oranda yapılandı.

 

Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımızda bütün işlerimizi görüyor ve bütün hizmet konusunda sözde verdi. Sözü bir tarafa bırakalım şu kış gününde bile asfalt çalışması yapıyor. Türkoğlu’nun durumunu bildiği için ayrıca Türkoğlulu olduğu dolayı hizmet edeceğini her görüştüğümüzde bu beş sene içerisinde hizmet edilmedik alan bırakmayacağız diye söylüyor. Köylerimizi pırıl pırıl yapacağız. Özellikle alt yapısı biten köylerimizin yollarına diğer kışa kadar kilit parke döşeyeceğiz.Yaklaşık 3 Milyon liralıkta kilit parke ihalesine çıkıyoruz.Bu da 200 bin m eder buda kılılı da az bir yer var Şekeroba’nın bütün ara yolları duruyor, Beyoğlu’nun bir mahallesi var o duruyor. Yeşilyöre yolunu da sıcak asfaltı yapacağız.

 

Yeşilyöre’den Orçan Yolu diye tabir ettiğimiz Türkoğlu Uzunsöğüt, Aydınkavak ve Yeşilyöre Yolunu da muhtemelen şimdi yapacağız. Dediğim gibi Deliçay’dan  Doluca’ya kadar bu yaz bitecek,Yeşilyöre Türkoğlu arasıda şimdi bitecek, birde Türkoğlu  Kızıleniş, Küçükimalı, Büyükimalı’dan Çakıroğlu’na kadar grup yolu diye tabir ettiğimiz yol önümüzdeki kışa kadar bitecek.Başkan Beyin söz verdiği bu üç önemli grup yolu bu kışa kadar bitecek. Mahalle aralarını biz yapacağız. Bir ay içinde 1000 adet çöp konteynırı alarak dağıtımını yapacağız. Köylerimize büyük bir kamyon alıyoruz. Günde yaklaşık iki veya üç tane köyümüzün çöplerini almak kaydıyla en fazla hafta da bir sıra gelecektir.

 

İller bankasından para geliyor. Bu parayla hem futbol sahasını hem tribünlerini hem de gece aydınlatmalı olarak spor tesislerini Gaziosmanpaşa Mahallesindeki kapalı spor salonunun yanına yapacağız. En kısa zaman da ihalesi yapılacak oraya birde Türkoğlu sıcak olduğu için yüzme havuzu ile ilgili çalışmamız vardı. Açık yüzme havuzuna başlayacaktım belediye olarak Büyükşehir Belediye Başkanımızla görüştük 'kapalı yüzme havuzu yapalım onu da ben yapayım' dedi. TOKİ’nin karşısındaki mesire alanında şuan Büyükşehir Belediyemiz harıl harıl çalışıyor. İçerisinde her şeyin var olduğu mesire alanı inşallah en erken Mart en geç Nisan ayında tamamen bitmiş olacak. Ayrıca Belediye olarak hemen o Toki parkına giren yolun karşısındaki 4 dönümlük alana park çalışmasına başlayacağız.

 

Belediye binası konusunda bir takım şartları vardı bakanlar kurulundan izin çıktı ve projesi bitti. İnşallah ihalesi yapılarak şuan ki emniyetin boşaldığı eski askerlik şubesinin olduğu yere en geç üç ay içerisinde modern bir belediye binası temelimizi atacağız.  Orda 5 dönümde hükümet konağına yer ayırdık. Hükümet konağına da inşallah kaymakamlıkla beraber orda yürüteceğiz. Şuanki 23 Nisan Parkı ve Zafer Parkını da biz Büyükşehir belediyemizle beraberce yeniden restorasyonunu yapıp yeniden modern bir hale getireceğiz.29-30-31 Mayıs’ta Dünya Türk Oyunları Olimpiyatlarına da hazırlık yapıyoruz. Türkoğlu’nun reklamının duyurulması açısından büyük bir organizasyon üç gün sürecek, akşamları konserler olacak bir gün güreş ve bir buçuk günde yaklaşık onbeş ülkeden gelen okçular olacak.

 

İlçemizde kurulacak olan lojistik merkezinin onüç şehirden bir tanesi Türkoğlu’nda,Türkiye’nin en büyük gümrükleme sahalarından biri olacak, 12 Şubattan sonra 800 dönüm alan kazılarak  betonlanarak depolar yapılacak.Kılılı da 37 tane fabrika faaliyet gösteriyor ayrıca Ceceli’nin oraya yaklaşık 35-40 tane fabrika kurulacak. Biran evvel kurulması için gelene ruhsat veriyoruz.  İki tane osb, bir lojistik ve birde hızlı tren, bu da beş sene içerisinde Türkoğlu’na gelecek. Gaziosmanpaşa Mahallemize Taş Tepe mevkiine inşallah güzel bir hastane çalışması yapılacak. Meslek Yüksekokulunu 12 Şubat’tan sonra kaymakamlık ve belediye olarak birlikte biz yapıp Sütçü İmam Üniversitesi rektörlüğe teslim edeceğiz.

 

Şuanki TOKİ altına ve üstüne yeni 5-6 katlı yeni binalar yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Ayrıca TOKİ’nin ordaki binalardan Yeşilyöre’ye kadar olan 1/5 binlik kısmı da Büyükşehir belediyemiz hazırlıyor. Oraya da yeni binalar yapmak için imar planı hazırlıyoruz.Adana yolu sıcak asfalt ihale çalışmalarına başlandı. Yol üzerinde alımlarda yapıldı. Minehöyük yol ayrımı ile Maraş arası sıcak asfalt garanti bu yaz yapılacak ama biz ısrar ediyoruz Nurdağı’ndan buraya kadar da yapalım diye bu bizim kendi özel gayretimizle oldu. Buraya yoktu nasıl geçtiğimiz 15 senede yapılmamıştı. Ulaştırma Bakanımız geldiğinde valilikte ısrarla biz üzerine gittik Bakan Beyin ve Bakan Bey sağ olsun Elbistan Göksun arası yapılsın diyordu bizde dedik Türkiye Cumhuriyeti zengin yani doğudaki yollarımız yapılıyorsa burası da yapılması lazım diye söyledik.

 

Türkoğlu Fizik Tedavi girişi özellikle bayanlar orda çok yürüyorlar. iki taraflı aydınlatma yapmak kaydıyla 1 km zaten oranın uzunluğu gidiş geliş 2 km yani herkes sporunu yapabilecek sıcak asfalt olacak böylece orayı da yaptığımızda Türkoğlu’nun dört bir tarafı refüj aydınlatma ile aydınlatmış olacağız. Bu vesile ile toplantımıza icabet ettiğiniz için bundan sonraki çalışmalarımızda hep beraber fikir alışverişinde bulunarak yapmak kaydı dileği ile teşekkür ediyorum."