Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7. sınıf öğrencisi Şilan Şevval Güler’in hastalığı nedeniyle gidemediği okulu, evine taşındı. Küçük kız, kendisi için özel olarak belirlenen öğretmeni sayesinde eğitimini evinde sürdürüyor. 

 

Meryem ve Ahmet Güler ailesinin 4 çocuğundan biri olan 13 yaşındaki ortaokul öğrencisi Şilan Şevval Güler, hastalığı nedeniyle 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başında okula gidemez duruma geldi. Çiçek İlk ve Ortaokulu’nda öğrenim gören ve oldukça başarılı bir öğrenci olan Güler’in eğitimini sürdürmesi için babası Ahmet Güler’in talebi doğrultusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü harekete geçti. Gerekli prosedürlerin tamamlanmasının ardından Elbistan Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından Filiz Kaya, küçük Şilan’ın eğitimine devam etmesi için görevlendirildi. Öğretmen Filiz Kaya, Şilan’a okula gidemediği günden itibaren tüm derslerde alması gereken eğitimi, evinde vermeye başladı.

 

 

Evde eğitim için ilk olarak Şilan’ın odası düzenlendi. Eğitim noktasında sınıf arkadaşlarından hiçbir eksiği kalmaması için tüm hazırlıklar tamamlandı. Ders saatleri, teneffüs zamanları ve diğer sosyal etkinlikleri yapabilmesi için Şilan’a özel bir eğitim programı hazırlandı. Yaklaşık 3 aydır okula gidemeyen Şilan, bu sayede öğretmeni Filiz Kaya ile birlikte derslerine çalışarak birinci dönemi evinde tamamladı ve karne almaya hak kazandı.

 

Okulun evine taşınmasından dolayı mutluluğu gözlerine yansıyan 7. sınıf öğrencisi Şilan Şevval Güler, okulda yaptıkları her şeyi evde öğretmeni Filiz Kaya ile birlikte yapabildiklerini söyledi.

 

Okula gidemediği için üzüldüğünü ancak daha sonra öğretmeninin evine gelerek kendisine eğitim vereceğini öğrenince mutlu olduğunu kaydeden küçük Şilan, “Hastalanınca okula gidemedim. Okumayı çok seviyorum. Okula gitmek istediğimi söyleyince babam da eğitimime devam etmem için böyle bir imkan olduğunu anlattı. Daha sonra Filiz Kaya öğretmenim eve gelip bana ders vermeye başladı. Okuldaki tüm derslerimi bana anlatıyor. Okulumu bıraktığım yerden devam etmemi sağlıyor. Okulda değiliz ama orada yaptığımız her şeyi burada yapıyoruz. Öğretmenimi çok seviyorum. Ders çalışıyoruz, teneffüslerde oyun oynuyoruz, resim çiziyoruz. Tek eksiğimiz sınıf arkadaşlarım. Ama yine de ben okuluma devam ettiğim için çok mutluyum. Öğretmenime ve bana bu imkanı tanıyan tüm büyüklerime teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Baba Ahmet Güler ise, kızına evde eğitim imkanı tanıyanlara teşekkür ederek, “Kızım Şilan, sene başında rahatsızlandı. Yaklaşık 3 aydır okula gidemiyor. İlk rahatsızlandığında evde eğitim imkanından yararlanması için müracaatta bulunduk. Sağ olsunlar Milli Eğitim Müdürlüğü ve Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürlüğü gerekli çalışmayı kısa sürede tamamladı. Kızım 3 aydır evinde ders görüyor. Öğretmeni evimize geliyor. Şilan’ın eğitiminde eksik kalmaması ve onu en iyi şekilde yetiştirmek için büyük çaba harcıyor. Annesi ve kardeşi de Şilan’ın ders harici zamanlarını en iyi şekilde geçirmesi için ellerinden geleni yapıyor. Okul müdürümüz, öğretmeni de sık sık Şilan’ın ziyaretine geliyor. Onunla ilgileniyorlar. Bu da bizleri çok mutlu ediyor. Bu imkanın sağlanmasında destek olan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Anne Meryem Güler de, “Kızım okuluna evinde devam ediyor. Okula gidemediği için çok üzülüyordu. Öğretmeni var, derslerini çalışıyor. Okuluna devam ediyor. O sevinince bizler de seviniyoruz. Bu fırsatı sağlayanlardan Allah razı olsun” dedi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Beyazıt ise, bu tür özel durumlarda okula gidemeyen öğrencilere evlerinde eğitim verildiğini kaydederek, “İlçemizde tespit edilen çocuklarımıza evlerinde eğitim veriyoruz. Okula gidemeyen öğrencilerimizin sınıf arkadaşlarından hiçbir eksiği kalmadan eğitimini tamamlamasını amaçlıyoruz. Haftanın belirli gün ve saatlerinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi’mizin belirlediği bir öğretmen arkadaşlarımız bu eğitimleri veriyor. Eğitim çağına giren tüm çocukların ve gençlerin iyi eğitim almalarını sağlamak için böyle bir uygulama var. Özel eğitime ihtiyaç duyan tüm çocuklarımıza ulaşarak eğitim hakkından yararlanmalarını amaçlıyoruz” diye konuştu.

 

Öğretmeni Filiz Kaya da, Şilan’ın azimli bir öğrenci olduğuna vurgu yaptı.