Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde ilkokul 2. sınıf öğrencileri örnek bir projeye imza atarak, doğada bulunan kuşlar için 100 adet kuş evi yaptı. 

 

 

Ertuğrulgazi İlkokulu 2.sınıf öğrencileri, kuşların evsiz kalmaması için ailelerinden de yardım alarak minik elleri ile hazırladıkları kuş evlerini, Elbistan Belediyesi’ne teslim etti. Kuş evlerinin ilçe genelindeki parklardaki ağaçlara yerleştirileceği belirtildi.

 

 

Suzan Şahin isimli öğretmenin fikriyle başlayan kuş evi projesine diğer öğretmenler Zahide Işık Öztunç ve Murat Çakmak da destek verdi. Minik öğrenciler, kısa sürede ailelerinin de yardımıyla kimisi kartondan kimisi de ahşap malzeme ile 100 adet kuş evi yaptı. Öğrenciler, okul müdürü Ramazan Şatıroğlu ve öğretmenleri ile birlikte Elbistan Belediyesi’ni ziyaret ederek yaptıkları kuş evlerini ilçedeki parklardaki ağaçlara asılmak üzere teslim etti.

 

Okul Müdürü Ramazan Şatıroğlu, projeye ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, proje ile öğrencilerde küçük yaşta doğa ve hayvan sevgisini aşılamayı amaçladıklarını söyledi. Proje kapsamında öğretmenlerinin teşviki ile öğrencilerin 100 adet kuş evi yaptıklarını kaydeden Şatıroğlu, şunları kaydetti:

 

 

"Çevremizde birçok canlıyla birlikte yaşıyoruz. Bu bakımdan onların da yaşama hakkının olduğunu, doğa ve hayvan sevgisini çocuklara en güzel şekilde vermemiz, yerleştirmemiz hatta nasıl yapacaklarını öğretmemiz gerekiyor. Okulumuz 2. sınıf öğrencileri de bu çerçevede öğretmenlerinin de teşviki ile kuşlar için kuş evleri hazırladı. 100 adet ahşap ve kartondan kuş evi yaptılar. Öğrencilerimizin yaptığı kuş evleri küçük kuşları kışın soğuk ve yağmurdan, yazın ise sıcaktan koruyacak. Ayrıca kuşların yumurta bırakma ve yavrularını çıkarmaları için de ideal bir ortam olacak" 

 

Ertuğrulgazi İlkokulu Müdürü Şatıroğlu, kuş evlerini Elbistan Belediyesi yetkililerine teslim ettiklerini de sözlerine ekledi.