Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin önemli tarih-kültür alanlarından olan Dedeoğlu Konakları / Şairler ve Yazarlar Kültür Evi; geleneksel Maraş konaklarının nadide özellikleri ve Kahramanmaraş’ta yetişmiş önemli kalem sahiplerinin isimlerinin yaşadığı odalar ile ilgi çekmeye devam ediyor.

 

   Bu kapsamda, Şairler Yazarlar Kültür Evinin, yeni misafirleri Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri oldu. Rehber öğretmenleri eşliğinde Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürlüğüne bağlı tarihi Dedeoğlu Konakları/Şairler ve Yazarlar Kültür Evine gelen öğrencilere rehber eşliğinde konağın tüm alanları gezdirilerek Maraş konaklarının genel özellikleri, Dedeoğlu Konağı /Şairler ve Yazarlar Kültür Evi’nin tarihi yaşantısı, günümüzdeki kullanımı, önemi ve özellikleri hakkında ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

 

    Rehberi ilgiyle dinleyen öğrenciler Osmanlı Devleti son dönemlerine ve Milli Mücadele yıllarına şahit olmuş tarihi mekânda fotoğraf çekmeyi ihmal etmediler.

 

    Öğrencilere günün sürprizi ise Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürlüğünden geldi. Şube Müdürlüğü çalışanlarından Ozan Nuri Kardiş ve Ozan Rıza Çiftçi sazları ve sözleri ile Maraş türkülerinden, âşıklar atışma örneklerinden değerli eserlerini Sevim Şirikçi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri için sergiledi. Geziyle ilgili düşüncelerini dile getiren öğrenciler, böyle güzel ve anlamlı bir kültür organizasyonundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiklerini belirttiler.

 

    Ziyaretin sonunda Büyükşehir Belediyesi yetkilileri geziye katılan öğrencilere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine ait yayınlardan hediye etti.