Çok sayıda vatandaşın katıldığı gecenin açılış konuşmasını yapan Nurhak Halk Eğitim Müdürü Nimet Çelik “günümüzde dünya hızla değişmektedir. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında bilgiler hızla artmakta, bilgilerin içeriği ve yapısı sürekli gelişmektedir. Bu kadar çok bilginin okullarda öğretilmesi artık imkansız hale gelmiştir. Bu sebeple bilgiyi öğretmekten ziyade, bilgiye ulaşmayı öğretme anlayışı ön plana çıkmıştır. Öğrenen birey, öğrenen toplum ve öğrenen Türkiye hedefi doğmuştur. Yani öğrenme süreci hayatın her anına yayılmıştır” dedi. Çelik şunları kaydetti:

 

 

“Bütün bu sebeplerle, Milli Eğitim Bakanlığımız yeniden yapılanma sürecine girerek, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü adında yeni bir genel müdürlük oluşturarak halk eğitim merkezlerini bu genel müdürlüğe bağlamıştır. Hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin taşrada uygulayıcısı halk eğitim merkezleridir. Halk eğitim merkezleri okulların yanında ve devamında, ortaya çıkan öğrenme ihtiyaçlarını karşılayan, tarihi ve kültürel mirasımızın kuşaktan kuşağa aktarılmasında çok önemli bir yere sahip olan temel eğitim kurumlarımızdır. Halk eğitim merkezleri artık biçki-dikiş kursları ile anılan yerler olmaktan çıkmıştır. Merkezlerimiz her yaşa, her ilgiye ve çağın şartlarına uygun eğitimlerin verildiği hayat boyu öğrenme merkezleri haline dönüşmüştür.”

 

Programda ayrıca, Adıyaman yöresi halk oyunları gösterisi, yöresel türkü dinletisi, davul şov, tiyatro gösterisi ve skeçler, piyano eşliğinde şiir dinletisi, Zeybek gösterisi, halk müziği konseri sunuldu.