Kahramanmaraş'ın online yardım platformu "Mutlu Ol Yeter" hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor.

 

Eğitim ihtiyaçları başta olmak üzere kırtasiye ve giyim yardımları yapan platform Türkiye genelinde adından sıkça söz ettiriyor. 2013 Yılı sonunda kurulan web sitesi (mutluolyeter.com) üzerinden hizmet veren ve ihtiyaç sahipleri ile yardım severleri buluşturan platform bu güne kadar bin 500 den fazla kitabı ihtiyacı olan okullara göndererek büyük bir başarıya imza attı.

 

Son okul destekçilerin yardımları ile kitaplarına kavuştu. Kahramanmaraş Döngele Ortaokulundan gelen kitap isteği kısa süre içinde yanıt buldu. Destekçilerin gönderdiği 60'dan fazla kitap okula teslim edildi. Daha önce Antalya Serik'te bulunan Karabük Köyündeki Camii Kütüphanesine yapılan yardım bölge halkı tarafından çok beğenilmişti.

 

Site yöneticileri; "Kış aylarında gelen yardım talepleri okumak için öğrencilerin kırsal kesimde verdiği çabayı gözler önüne seriyor. Hala terlik ve yırtık ayakkabı ile okula gitmeye çalışan öğrencilerimiz var. Mutlu Ol Yeter olarak çalışmalarına destek verdiğimiz KOYP yani "Köy Okulu Yardım Projesi" kapsamında kırsal bölgede bu şekilde okumaya çalışan minik kardeşlerimize sizlerle beraber destek olmayı hedefliyoruz" diyor.

 

Hala yardım bekleyen onlarca okul, onlarca ihtiyaç sahibi bulunduğunu söyleyen site yöneticileri "Okul yardımları için destekçilerin gönderdiği kitaplar ikinci döneme yetiştirilecek durumda. Bu kitapların okullara gönderilmesi için Kahramanmaraş'ı Mutlu Ol Yeter'i desteklemeye davet ediyoruz. Mutlu Ol Yeter yardımlaşma platformunda hiçbir şekilde maddi yardım yapılmamakta ve Mutlu Ol Yeter'in hiç bir maddi kazancı bulunmamaktadır" dedi.