Suriye operasyonunun ikinci gününde Türk ordusu sınırdaki obüslerle İdlib'i vurdu. Yapılan atışların bölgeye hareket eden Özgür Suriye Ordusu'nun önünü açmak için yapıldığı bildirildi. 

Dün akşam saatlerinde sınıra askeri sevkiyat sürerken Türk ordusunun operasyonun üçüncü gününde emir beklediği  gelen bilgiler arasında. 

İdlib operasyonu gündemdeki yerini korurken günün köşe yazısı ise Murat Bardakçı'dan geldi. “Kadere bak! İdlib'e tam 99 sene sonra, bölgeyi kaybettiğimiz günlerde gireceğiz!” başlıklı bir yazı kalem alan Bardakçı, İdlib'in ihanetle elimizden çıktığı o günleri anlattı. 

Köşe yazısının bir bölümü şöyle:

İDLİB'de kontrolü ele almak üzereyiz, birliklerimizin her an İdlib'e girmesi bekleniyor.

Dün, Osmanlı Arşivleri'nde bir zamanlar ilçemiz olan İdlib hakkında “belki enteresan belgeler çıkabilir” diye birşeyler ararken rastladığım bazı yazışmalar beni hayretten hayrete düşürdü ve “Kadere bak!” dedirtti!

İdlib bundan tam 99 sene önce elimizden çıkmıştı ama bölgeyi işgale gelen yabancı birliklerle savaşmamızın yahut her şekilde mücadele etmemizin neticesinde değil, oradaki bazı birliklerin başındaki kumandanın düşman tarafına geçmesi, yani ihaneti yüzünden!

Bu utanç verici hadisenin ayrıntılarını o dönemde İdlib'in bağlı bulunduğu Halep'in valisi olan Abdülhalik Bey, 19 Ekim 1918'de İçişleri Bakanlığı'na gönderdiği dört sahifelik şifreli telgrafta ayrıntıları ile anlatıyor...

Kaynak: Beyaz Gazete