Bakan Akar askerlikte yeni düzenleme ile ilgili ise "Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal boyutu, siyasi boyutu dahil askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek üzereyiz" diye konuştu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Barbaros Gemisi'ne Yunan taciziyle ilgili konuştu. Bakan Akar, "Gemimiz çalışmalarına devam ediyor. herhangi bir tacize asla müsaade etmeyiz" dedi.

İşte Hulusi Akar'ın AA Editör Masası'nda yaptığı flaş açıklamalar:

İkinci tacize asla müsaade etmeyeceğiz. Hazırlıklarımız bu konuda tamamdır. Gerek KKTC’nin gerekse Türkiye’nin hak ve menfaatlerini sonuna kadar koruyacağız.  Komşularımızdan her türlü provokasyondan uzak durmasını bekliyoruz.

(Yunanistan’ın kara sularını 12 mile çıkartma girişimi) Anlaşmalara aykırı, uluslararası hukuka aykırı, iyi komşuluk ilişkilerine aykırı bir karar aldıkları takdirde de buna karşı ne yapacağımız açık ve net, tutumumuz bellidir. Her türlü tedbirimiz vardır. Bu konuda hiçbir şekilde hiçbir oldu bittiye müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyorum.

Türkiye'nin hak ve menfaatlerine aykırı karar alınırsa buna karşı gerekli tedbirleri alırız.

Komşumuzun Türkiye ile olan münasebetlerini kendi iç politika endişelerinden çıkarması yararlı olacaktır. 

TERÖR KORİDORUNA İZİN VERMEYİZ

Hiçbir şekilde Türkiye'nin güneyinde terör  koridoruna izin vermeyeceğiz.

Fırat Kalkanı Harekatı'nda 2 bin kilometreye varan alanı  teröristlerden temizledik, 3 bin radikal DEAŞ teröristi orada etkisiz hale  getirildi.

MÜNBİÇ'TE ORTAK DEVRİYE

Eğitim sürecinin tamamlanmasını müteakip birkaç günlük  hazırlıktan sonra müşterek birleşik devriyenin başlayacağını söyleyebilirim.

KAZILAN ÇUKURLAR

Daha önce  bazı il ve ilçelerimizde çukurlara gömüldüler. Aynı şey Afrin'de de oldu, orada  da gömüldüler. Tekrar ısrarla bu faaliyetlerini günümüzde de tekrarlıyorlar.  Konuyu yakından takip ediyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde gerekli tedbirleri  aldık, alacağız.

BEDELLİ ASKERLİK 

Şu ana kadar 672 bin 306 gencimiz internet  üzerinden, elektronik postayla müracaatlarını gerçekleştirdi.

ASKERLİKTE YENİ DÜZEN 

Herkesin en uygun zamanda askerlik yapmasını sağlayan bir sistemi umuyorum yakın bir gelecekte yürürlüğe sokmaya çalışacağız. Sosyal boyutu, siyasi boyutu dahil  askerlik noktasından baktığınızda neler yapabiliriz, çalışmamızı bitirmek  üzereyiz.

KONTENJAN ARTTI!

Uzman erbaşlıktan astsubaylığa geçiş konusunda hem kontenjanlar  hem geçiş oranları yükseltildi.