Besicilik yapan Mehmet Emin Akdoğan’ın, suni tohumlama yöntemiyle Adıyaman’da, gebe kalan ineği üçüz buzağı doğurdu. 20 yıldır veteriner hekim olan Zeki Selçuk, yaşanan doğum olayının milyonda bir görüldüğünü söyledi.

Veteriner Hekim Zeki Selçuk tarafından suni tohumlama yapılan Mehmet Emin Akdoğan’a ait inek, 3 buzağı doğurdu. Suni tohumlama yöntemiyle bir ineğin üçüz doğurması milyonda bir gerçekleşen bir olay olduğunu vurgulayan Veteriner Selçuk, "Suni tohumlamayla yaptığımız simental ineğin biri erkek, ikisi dişi olmak üzere 3 tane yavrusu oldu. Bu durum sığırlarda milyonda bir rastlanılan bir durum. 20 yıllık meslek hayatımda ilk defa böyle bir durumla karşılaştım. Anne ve yavrularının küçük, rutin sağlık kontrollerini yaptık gayet sağlık durumları iyi. Yetiştiricimize hayırlı olsun diliyorum. Soyadım Selçuk, o yüzden erkek buzağına Selçuk ismini, dişi buzağılara ise Azra ve Beren ismini koymuş” dedi. 

 

Üçüz buzağıları görünce şaşıran ve çok sevinen Mehmet Emin Akdoğan, "Bundan önce hayvanın tohumlama saati geldiğinde Veteriner Hekim Zeki hocayı aradık, tohumlamayı yaptı, biz böyle bir şey beklemiyorduk açıkçası. Biz de şaşırdık, daha önceden televizyonda, medyada duyduk ama görmedik. Bir tane geldi, çok şükür dedik. Dışarı çıkıp tekrardan içeri girince ikinciyi görünce biraz şaşırdık, üçüncüsünü de görünce zaten her şey değişti. Hemen Zeki hocayı aradık durum budur diye, rutin muayenesini yaptı sağ olsun. Mutluyuz Allah herkese nasip etsin. Allah gözden, nazardan saklasın inşallah" diye konuştu.