Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara  Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral  Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz  ile Milli  Savunma Üniversitesi (MSÜ) Hava Harp Okulu 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Açılış  Töreni'ne katılmak üzere Hava Harp Okulu’na geldi.

Hava Harp Okulu’na gelişinde MSÜ Rektörü Erhan Afyoncu ve diğer  yetkililer tarafından karşılanan  Akar, askeri öğrenci tören mangasını selamladı.
 
AA muhabirinin Fırat'ın doğusuna yönelik olası harekattaki  hazırlıklarda gelinen son duruma ilişkin sorusunu cevaplayan Akar, şunları  söyledi:
 
"Harekat ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte, intikaller,  hazırlıklar sürmekte. Bunları da komutan arkadaşlarımızla birlikte yakinen takip  etmekteyiz. Ancak bugünkü yaptığımız faaliyet de önemli bir faaliyet. Mazisi şan  ve şerefle dolu kartal yuvası Harp Okulu'nun 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış  töreni var. Harbiyelilerle birlikte olacağız, onlarla yemek yiyeceğiz, sohbet  edeceğiz, bu önemli günü birlikte kutlayacağız."