MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, “Tek adaylı kongrenin ortaya çıkma sebebi; İstanbul il teşkilatının oluşturduğu yönetimin birliği ve beraberliği temsil etmesinden kaynaklanıyor” dedi. 

MHP İstanbul İl Başkanlığı 11'inci Olağan Kongresi, Beşiktaş Jimnastik Kulübü (BJK) Akatlar Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Kongreye, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Meral Akşener, MHP Genel Başkan Yardımcıları Celal Adan, Semih Yalçın ve Abbas Bozyel, MHP İstanbul Milletvekilleri Engin Alan, Atilla Kaya, Durmuş Ali Torlak ve Murat Başesgioğlu, MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve partililer katıldı. Mehmet Bülent Karataş’ın tek aday olduğu kongrede, 12 Eylül’den bu yana ilk kez tek adayla seçime girildi.

Renkli görüntülerin olduğu kongrede, uzun süre eski MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli lehine tezahüratlar atıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan kongrede partinin faaliyet raporu sunuldu.

Ardından bir konuşma yapan Bülent Karataş, İstanbul'un, harami saltanatının temellerinin atıldığı yer olduğunu belirterek "Ümit ediyor ve inanıyoruz ki; bu saltanatın temellerinden yıkılacağı yer de İstanbul olacaktır. Bu amaca hizmet etmek üzere; başta partimiz olmak üzere, ülkücü hareket içindeki her seçim, her fikir, her eylem hareketimizi ilerletmek ve iddiamızı hayata geçirmek amacına hizmet etmek zorunda olmalıdır. Bu itibarla; her birimizin kavramamız gereken ilk hareket ilkesi, ülkücülerin birbirinin rakibi değil, gerçek rakipleri karşısında en büyük dayanakları olduğudur. Ancak, önce kendi içimizde sonra da toplumun tüm kesimleriyle hayata geçireceğimiz dayanışma sayesinde ülkenin üzerine çöken bu karabasandan kurtulabileceğimizin bilincindeyiz” dedi.

Karataş, Türkiye’nin yükselebilmesi için, önce MHP’nin yükseklere kanat açması gerektiğine inandığı için burada olduklarını belirterek şöyle konuştu: "İstanbul ülkücüleri olarak bir öz eleştiri yapmamızın da yeridir: açıktır ki, uçmak için iki kanat gerekir. Anadolu, Milliyetçi Hareket Partisi’nin bir kanadı, İstanbul ise diğer kanadıdır. Ne yazık ki, bu kanat yaralıdır, kırıktır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin İstanbul İl yönetimine talip olan bütün arkadaşlarımla birlikte, bizim inancımız, iddiamız ve taahhüdümüz bu kanadı onarmaktır. Allah’ın izniyle muvaffak olduğumuzda ve milliyetçi hareket de bir Selçuklu kartalı gibi Türklüğün semasına kanat açıp yeni ufuklara süzüldüğünde, AK Parti’de, Selçuklunun, kendi sakil binalarını ve haram saraylarını süsleyen geometrik desenlerden ibaret olmadığını anlayacaktır”

“BİRLEŞTİRİCİ TEK BİR İRADE ORTAYA ÇIKTIĞI İÇİN TEK ADAY”

12 Eylül’den bu yana yapılan çok adaylı kongrelerin yanı sıra bu kongrenin tek adaylı olduğu yönündeki sorulara cevap veren Celal Adan, “MHP kongreleri son derece demokrat bir şekilde devam etmektedir. Demokrasinin bütün kuralları yerine getirilmektedir. Şu an il başkanı arkadaşımız İstanbul’u iyi toparladı. Herkesi kendi yönetimine taşıyarak ve uzlaşarak tek adaylı bir kongreye şahit olduk. Burada tek adaylı kongrenin ortaya çıkma sebebi; İstanbul il teşkilatının oluşturduğu yönetimin birliği ve beraberliği temsil etmesinden kaynaklanıyor. Seçime hazırlanıyoruz, herhangi bir kırgınlığa sebebiyet vermeden birleştirici ve toparlayıcı bir irade ortaya çıktığı için tek adayla girdik. Bundan dolayı başka aday çıkmadı” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından ilk olarak TBMM Başkan Vekili Meral Akşener oyunu kullandı. Ardından Celal Adan ve Engin Alan oylarını kullanarak kongreden ayrıldı.