MHP lideri Devlet Bahçeli, Ankara'da partisinin istişare toplantısının son gününde konuştu. Bahçeli, Ortadoğu'daki gelişmelerle ilgili olarak, 'Eğer engel olunmazsa, eğer durdurulmazsa komşu coğrafyalardaki çözülmenin, çürümenin dayanacağı son sınır, bilinsin ki Türkiye'dir. 'Ne işimiz var Suriye'de, ne arıyoruz Libya'da' diyenler görevli taşeron değillerse kesinlikle coğrafya cahilleridir.' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Libya açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli, 'Bir bakıyorsunuz Kılıçdaroğlu, 'niye herkesin olduğu yerde yokuz' diyor, bir bakıyorsunuz 'ne işimiz var' diye kendisi ile ters düşüyor. CHP Genel Başkanı kuru sıkı atmaktadır. Fizan'ın yerini gösterin deseniz gösteremez.' diye konuştu.

Bahçeli'nin açıklamaları:

Irak'tan kendimizi soyutlamamız, Libya'ya sırtımızı çevirmek mantıklı ve makul bir tercih sayılamayacaktır.

Ankara'nın güvenliği Şam'dan, Tahran'dan, Bağdat'tan, Trablus'tan başlayacaktır.

Eğer engel olunmazsa, eğer durdurulmazsa komşu coğrafyalardaki çözülmenin, çürümenin dayanacağı son sınır, bilinsin ki Türkiye'dir. 'Ne işimiz var Suriye'de, ne arıyoruz Libya'da' diyenler görevli taşeron değillerse kesinlikle coğrafya cahilleridir.

Türkiye’nin olmadığı bir Ortadoğu veya Akdeniz tablosunda kuşun kurdun hayat hakkı olmayacaktır.

İran’ın, Suriye’nin, Irak’ın, Libya’nın siyasi ve toprak bütünlüğüne sahip çıkmak, saygı duymak, destek vermek, Türk dış politikasının ana stratejisi olmalıdır.

(ABD'nin Kasım Süleymani suikastı) Türkiye’nin bu suikast karşısında aldığı pozisyon elbette çok dengelidir.Üst düzey bir askeri 'bana göre suçludur' diye hedef almak barbarlığın ta kendisidir. ABD Başkanı Trump suçlu arıyorsa Pensilvanya'ya bakmalıdır.

251 vatan evladının şehadetinden, 2 bin 194 vatan evladının yaralanmasından sorumlu olan bir caninin korunup kollanması hangi insani değere sığacaktır.

Türk milleti emperyalizme direnecek, bekasını tehdit eden hiçbir eylem ve teşebbüse göz yummayacaktır.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT TEPKİ

Bu CHP Türkiye'nin yararına ne varsa karşısında hizalanan odaktır. CHP'nin Libya tezkeresine karşı çıkması ayıplı ve arızalı bir üsluptur. Bir bakıyorsunuz Kılıçdaroğlu, 'niye herkesin olduğu yerde yokuz' diyor, bir bakıyorsunuz 'ne işimiz var' diye kendisi ile ters düşüyor.

CHP Genel Başkanı kuru sıkı atmaktadır. Fizan'ın yerini gösterin deseniz gösteremez.

TEŞKİLATA MESAJLAR

Dava arkadaşının kuyusunu kazanlarla değil, dava arkadaşlarına omuz verenlerle geleceği kucaklayacağız. Bozulmaz tuzakları bozacağız. Yerimizde saymayacağız, yükselmekten taviz vermeyeceğiz. Davamız Türk Milleti'nin ezeli davasıdır. Davamız Kızıl Elma'dır, Turan'dır. Azımızı çok yapıp durmadan ilerleyeceğiz. Benimle ilkeli, seviyeli, inançlı ve adam gibi yürüyecek her arkadaşıma gönlüm de kapım da açıktır. Allah eksikliğinizi hissettirmesin.

SORU-CEVAP

(FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları) HDP ile kucaklaşmış hiçbir CHP'linin işbirliği teklifine kabulümüz yoktur.

(Akşener'in 'parlamenter sistem anketi' açıklamasına yanıt) Hesap bilmeyenlere hesap anlatmak çok zor. Ona cevap vermeye gerek yok.

KANAL İSTANBUL VE MONTRÖ TARTIŞMALARIYLA İLGİLİ YENİ AÇIKLAMA

(Kanal İstanbul ve Montrö tartışmaları) Montrö ile ilgili sözlerimize karşılık herhangi bir ilişkinin olmadığı resmi açıklamalarla kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bunun üzerinde bir tartışma açmak doğru değildir. Artık bunun kararı verilmiştir. Onun üzerinde tartışma başlatmak, TV programlarına 4-5 konuşmacının arasına bizi de dahil etmek olur, biz de o hatayı işlemeyiz. Birileri çıkmış 'yapamazlar' diyor, öbürü çıkmış 'yıkarım' diyor. Bana da kalan 'yakarım' oluyor.

YENİ PARTİLER

(Yeni partiler ve Kılıçdaroğlu'nun ittifak açıklaması) Yeni partiyi kuranların niyetlerine bağlı. Niçin kurdukları, amaçları doğrultusunda ele alırsak CHP ve zillet ittifakının söylemlerini tekrarlayan anlayışı görmekteyiz. Yani, parlamenter sisteme dönmek istiyoruz. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu böyle diyor. Saadet Partisi diyor.