Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye 3 Ağustos'ta meydana gelen olay şöyle oldu: Sinan Aktaş (26)  ve İlknur Aktaş (21)  31 Mayıs'ta evlendi. Yeni evli çift Esenyurt'ta, Sinan Aktaş'ın anne, baba ve erkek kardeşi aynı evde yaşamaya başladı. Bir süre sonra çift arasında geçimsizlik sonucu tartışmalar yaşandı. 3 Ağustos günü saat 20.00'de Sinan Aktaş, eşi İlknur ile felç ve yatalak olan babası ile annesi Telliban Aktaş'ın da bulunduğu sırada eve geldi. Bir süre sonra Sinan Aktaş ile İlknur Aktaş arasında yemek konusunda tartışma çıktı. Çıkan tartışma sonrasında İlknur yatak odasındaki fotoğraf çerçevesini yere atıp kırdı. İlknur Aktaş kırılan cam parçaları ile eşi Sinan Aktaş'ı yaralayacağı sırada Sinan Aktaş engel oldu. Bu kez de mutfağa koşarak giden İlknur Aktaş mutfak çekmecesinden aldığı bıçağı arkasında gelmekte olan eşi Sinan Aktaş'ın sol göğüs kısmına bir kez sapladı. Aldığı bıçak darbesi ile yere yığılan Sinan Aktaş olay yerine çağrılan ambulans ile hastaneye kaldırıldı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Adli Tıp Kurumu, Sinan Aktaş'ın iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu vefat ettiğini belirledi.

EŞİMİN ANİ MÜDAHALESİ SONUCU BIÇAK EŞİME SAPLANDI
Olayın ardından gözaltına alınan İlknur Aktaş ifadesinde, yatak odasında tartıştığı eşinin kendisini darp ettiğini, bir süre sonra mutfağa giderek tezgah üzerindeki meyve bıçağı ile kendi bileklerini kesmek üzere eline aldığını savundu. Aktaş,  "O sırada Sinan arkamdan gelip beni hızlıca geriye doğru çekmesi üzerine sağ elimdeki bıçak yanlışlıkla eşimin göğüs hizasına saplandı. Bunun üzerine hızlıca bıçağı geri çekip yere attım. Eşimi yaralama ya da öldürme kastı ile hareket etmedim. Bıçak ile kendime zarar verecekken eşimin , ani müdahalesi sonucu bıçak eşime saplandı" dedi.

İlknur Aktaş ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.      

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı hazırladığı iddianamede, Adli Tıp Kurumu raporu, tanık ifadeleri, taraflar arasındaki geçimsizlik ve olay  anındaki tartışmaları da göz önüne alarak, şüpheli İlknur Aktaş'ın eşi Sinan Aktaş'ı öldürdüğünü öne sürdü. İddianamede İlknur Aktaş'ın "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi. İddianame kabul edilirse şüpheli İlknur Aktaş, Bakırköy 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.