Kahramanmaraş'ta Abbaslar Merası'nın açılışında protokol ayaklarına poşet geçirerek merayı gezince, ortaya ilginç görüntüler çıktı.  

 

 

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Abbaslar Mahallesi’nde 2010 yılında yapımına başlanan mera ıslah ve yönetim projesi düzenlenen törenle açıldı. Abbaslar Mahallesi’nde düzenlenen tören, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.  Daha sonra kürsüye gelen Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Şevket Tekin, bu kapsamda yapılan projeler ve çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

Törende bir konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, büyükşehir belediyesi olarak tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına çalışmalara destek verdiklerini ve vermeye de devam edeceklerini söyledi. Başkan Erkoç yaptığı konuşmada: “Hayvancılık sektörü tek başına bölge ve ülke ekonomisini geliştiren, birim yatırıma yüksek katma değer oluşturan, bilinçli yapıldığı takdirde düşük maliyet imkanı ile yüksek istihdam sağlayan bir sektör olma özelliğindedir. Biz Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak; ulusal olduğu kadar kırsal alanda da bölgesel kalkınmanın ekonomik kaldıracı olan hayvancılığın önemli olduğunu ve geliştirilmesi gerektiğini biliyoruz.  Bu nedenle Büyükşehir Belediyemiz bundan sonra da hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecektir” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Bitkisel Üretim Genel Müdür Yardımcısı Şevket Tekin ile Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay tarafından maddi değeri 177 bin 741 TL olan 120 dönüm üzerinde kurulan meranın açılış kurdelesini birlikte kestiler.