Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Genel Başkanı Ayhan Çivi, memurun derdiğinin seçim değil geçim olduğunu söyledi.

 

 

Çivi, bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği memleketi Kahramanmaraş'ta bir basın toplantısı düzenleyerek, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. "Barış, refah ve huzur istiyoruz" diyerek, çözüm süreci ile ilgili değerlendirme yapan Ayhan Çivi, "Tarihimizden bugüne ülkemizde oluşturulmaya çalışan çatışma ve kavga ortamı, huzuru, barışı ve refahın önündeki en büyük engellerden biri olmuştur. Kavgadan ve çatışmadan hiç bir vatandaşımızın bir kazancı da olmamıştır. Tam aksine ülkemizin ekonomik imkanlarını ve huzurunu tüketmiştir" dedi.

 

 

Bu anlamda ülkenin birlik ve dirliği tesis edecek, tüm vatandaşların insan haklarından istifade edebileceği, demokrasimizin standardını yükseltecek adımları memnuniyetle karşılayacaklarını ifade eden HAKSEN Genel Başkanı Çivi "Biz, bu topraklarda yaşayan tüm vatandaşlarımızın barış, huzur ve refah içinde yaşamasını istiyoruz" diye konuştu.

 

MEMUR DERDİ GEÇİM

 

Ülkenin, haziran ayında yapılacak olan seçime doğru yaklaştığını kaydederek, "Gündem giderek te bu yöne doğru da yoğunlaşacaktır" diyen Çivi, bazı sendikacıların gündemlerinde seçim öncelikli olsa da kamu görevlilerinin gündeminde her zaman geçir derdi olduğunu ifade etti. Çivi, şunları söyledi:

 

 

"Bu nedenle, toplumsal anlamda barışın tesisinin yanında çalışma yaşamından kaynaklanan sorunların giderilerek, hükümetin memur ve emeklilerle de barışması gerektiğini düşünüyoruz. Barışın tesisi için atılacak en önemli adımlardan biri de 2014 yılından kaynaklanan enflasyon farkının ödenmesi, memurlara çalışırken yapılacak ek ödemelerin emekli olduklarında da emekli maaşına ve ikramiyelerine dahil edilmelidir. Tüm sözleşmeli ve 4/C statüsündeki personel kadroya geçirilmelidir."

 

Çivi'nin basın toplantısına HAKSEN ve Eğitim HAKSEN İl Temsilcisi Fahri Kurt, Eğitim HAKSEN Üniversite Temsilcisi Cem Kapukaya, Yerel HAKSEN İl Temsilcisi Gökhan Ünlü, Sağlık HAKSEN İl Temsilcisi Olcay Kapukaya, İmar HAKSEN İl Temsilcisi Serkan Karayiğit, Dulkadiroğlu HAKSEN İlçe Temsilcisi Harun Pak ile HAKSEN Genel Sekreteri Özgür Tuncer de katıldılar. Toplantının sonunda HAKSEN'e yeni katılan isimlere rozetleri takıldı.