Kahramanmaraş'ta bir grup hayvanseverin bir araya gelerek kurduğu Kahramanmaraş Tabii Hayata ve Hayvanlara Işık Derneği (MARTI) resmen faaliyetlere başladı.

 

MARTI'nın geçici yönetim kurulu başkanı Çiğdem Şeker, Kahramanmaraş il ve ilçelerinde uzun zamandan beri alt yapısını oluşturmaya çalıştığımız hayvan hakları mücadelemizi taçlandırdık" dedi. Kısa adına MARTI dedikleri Kahramanmaraş Tabii Hayata ve Hayvanlara Işık Derneği'ni kurduklarını ve faaliyetlere başladıklarını kaydeden Çiğdem Şeker, kanalmaras'a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

"Sizlerle umut dolu, heyecan verici, güzel bir haberi paylaşmak istiyorum. Kısa adı MARTI olan Kahramanmaraş Tabii Hayata ve Hayvanlara Işık Derneği'ni kurarak taçlandırmış bulunmaktayız. Derneğimiz ekip çalışmalarını ön planda tutarak, biz olgusuna sahip bir şekilde ilimiz genelinde ve ilçelerinde hayvan hakları ihlallerinin önüne geçmeyi ve yetkili kurumlarla 5199 sayılı hayvanları koruma kanunu kapsamında işbirliği içinde çalışmayı, hayvan refahını üst seviyeye çıkarmayı amaç edinmiştir.

 

Aynı zamanda HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu'na da bağlanacak olan derneğimiz, yerel çalışmalarını ulusal çapta yapacağı çalışmaları ile bütünleştirecektir. Derneğimiz, 'Yaşam hakkı her türlü haktan üstündür ve bu hak anne karnında başlar, insan veya hayvan fark etmez. Var olmak haktır' esasına dayalı çalışmaları ile ihtiyacı olan tüm hayvanların yanında olacaktır. Hayvanların korunması, rehabilite edilmesi ve yaşam haklarının sürekliliği konusunda derneğimiz ihtiyaç duyan tüm hayvan severlere, yetkililere yasaları uygulatabilmeleri ve kurumsal çalışmalar hakkında yol ve yöntem göstermeye çalışacaktır.

 

Kahramanmaraş'ın canlarına destek olmak, sahip çıkmak ve onları korumak için buradaydık, vardık ve hep var olacağız. Elbette kolay bir yol değil seçtiğimiz. Ama biz bu meşakkatli yolda yürümeye yeminliyiz ve gönüllüyüz. Bu yolda bizi destekleyen, yüreklendiren, işbirliği yapmaya hazır dostlarımıza, öncelikli olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve çalışanlarına, veteriner hekim dostlarımıza, özellikle Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Veteriner Hekim Fatih Kiraz'a, elini taşın altına sokmaktan çekinmeyen dernek kurucu üyesi arkadaşlarıma ve tabi ki bu zorlu yolda dört ayaklı dostlarımızın seslerini duyurmamızda bizleri yalnız bırakmayacağına inandığımız siz değerli basın mensubu arkadaşlarımıza çok teşekkür ederiz."