Geçen hafta içinde,  Andırına bağlı Yeşilova mahallesi muhtarı Veysel Gök'ün davetlisiydik. Kimlik gazetesi sahibi ve yazar Mehmet Fiskeci abimizi aradım. Bir özel haber için Andırın’a gideceğimi, müsaitse beraber gitmek istediğimi söyledim.

 

Can sıkıcı günlerden uzaklaşmak için, ‘tamam’ dedi. Düştük yola. Hedef güzergâh Yeşilova idi. Bir diğer adı Tokmaklı olsa da, halk Aşağı Andırın diyor. Kadirli ilçesine 15 km. mesafede.  1990’dan beri belde, belediyelik ikin, şimdi Andırın’a bağlı mahalle. Yeşilova Muhtarı Veysel Gök’ün davetlisiyiz. Projesi için… Önce bir kahvede, çay içerken halkı dinliyoruz. Bir dokun, bin ah işit örneği. 5-6 bin nüfuslu,  narenciyenin de yetiştiği, işsizliğin çokluğu yanında, okuma yazma oranının yüzde 98’lerde seyrettiği, herkesin başka yerlerde çalıştığı, memurluk yaptığı bir şirin mahalle.

 

Halkı dinliyoruz. Kanalizasyon yok, içme sularından pislik akıyor. Her yere parke taşı döşenirken, burası unutulmuş. “Kenardayız, uzaklardayız diye kimse bize hizmet vermiyor, kimse buraya uğramıyor, unutulduk!” sitemindeler. Tarım alanı geniş. Ancak tüm ticari ilişkileri Kadirli ile. Çünkü merkeze çok uzaktalar.

 

KADİRLİ’YE BAĞLANMALARI ÖNERİLMİŞ

 

Öyle ki, Kadirliler, mahallelerinin ilçelerine bağlanması önerisinde bile bulunmuşlar. Hiç olmazsa hizmet alırız diye. “Milletvekili adayları seçimden seçime gelirler, sonra yüzlerini gören olmaz!” diyorlar ve ekliyorlar, “Ya bizi bize bıraksınlar, ya da buraya hizmet getirsinler!” sitemindeler, kahrındalar.

 

Ersin Eroğlu adında bir genç var. Atak, heyecanlı. Yeşilova Gençlik Platformu Başkanı. En çok konuşan, anlatan O. Yeşilova’ya bağlı 18 köyü vardı önceleri. Aracı ve personeli Yeşilovalı olmasına rağmen ambulansı Andırın’a almışlar. Acil durumda ambulans Andırın’dan geliyor. Yetişebilirse… İki çalışanı emekli olunca PTT’si de kapanmış.

 

Kendilerine, “Maraş’ın unutulan yüzü’ ismini takmışlar.

 

HARBOĞAZI YALANCI BİRİ CENNET

 

Daha doğrusu cennetten bir parça. Doğa tüm güzelliğini buraya bahşetmiş. Harboğazı reğlatör bölgesi de diyorlar. Andırın suyu vadiden nazlana nazlana akarken,  Muhtar Veysel  Gök, burasının piknik alanı, sosyal tesislerle donatılmasını istiyor ve büyükşehirden bekliyor. Çünkü her hafta sonları Kadirli’den binlerce insan geliyormuş. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Erkoç’u davet ettiler ve bu bölgenin tanıtılmasını istiyorlar. Muhtar Gök,  “Maraş bizi görsün. Osmaniye, Kadirli burayla gelirken, Maraşlıları da mahallemizde görmek istiyoruz” diyor.

 

Çünkü manzara müthiş. Doğa harika. İnsan büyüleniyor adeta. Yalancı cennet desek, cennete hakaret olur, Allah’ın gücüne gider!

 

BALIKLAĞA BÖLGESİ BİR BAŞKA GÜZEL

 

Muhtar Gök’ün sözünü ettiği, özellikle davet ettiği yerin adı Balıklağa… Kaynak suyu buz gibi. Bir zamanlar balık da yetişirmiş, adını ondan almış muhtemelen. Dağlardan gelen kar suyu insanın elini donduruyor. Piknik ve mesire alanı olabilecek muazzam bir manzaraya, coğrafyaya sahip. Yaklaşık 7 dönümlük bir geniş alan. Halkın kullanabileceği sosyal aktiviteler için bulunmaz bir yer. Muhtar Gök, bu alanı büyükşehir belediyesinin değerlendirmesini istiyor ısrarla.

 

Not:Bu haberi beraber benimle yol arkadaşlığı yapan Mehmet Abim kaleme aldı, kendisine birkez daha duyarlı oluşundan dolayı teşekkürlerimi arz ediyorum.