Kahramanmaraş Valiliği, 1978 Maraş Olayları’nın yıldönümünde yapılması planlanan gösteri ve toplantının yasaklandığını duyurdu.

 

Kahramanmaraş’ta 1978 yılında yaşanan ve acıları hala süren Maraş Olayları’nın yıldönümü nedeniyle Kahramanmaraş Valiliği, olası toplumsal olayların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alıyor. Valilik, Pazar günü olayların yıldönümü nedeniyle yapılması planlanan gösteri ve toplantının,  “hiç kimsenin arzu etmeyeceği durumların meydana gelmemesi”ni gerekçe göstererek yasaklanmasının uygun görüldüğünü bildirdi.

 

Kahramanmaraş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

“21 Aralık 2014 Pazar günü 11:00-14:00 saatleri arasında TCDD Gar Meydanında, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında; 1978 yılında yaşanan “Maraş Olayları Sırasında Hayatını Kaybedenleri Anma” konulu yürüyüş ve açık hava toplantısı ile ilgili müracaat Valiliğimizce değerlendirilmiş olup 1978 yılında İlimizde yaşanan olaylar toplumun tüm kesimleri tarafından kınanmaktadır. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması tüm milletimizin en büyük arzusu olmakla birlikte, toplumsal barış ve huzurun korunması da devletimizin görevidir.

 

Aradan geçen süreçte İlimizin tüm kesimlerinde oluşan, huzur ve barış sürecini zedeleyecek her tür hareketlerden kaçınmak hepimizin görevi ve sorumluluğu olmalıdır. Bu yıl yapılmak istenen toplantı ve yürüyüşünün tertip edenlerin de iyi niyetini aşıp, kontrolden çıkarak suça evrilebileceğini, bu tür olayların İlimiz de bir daha yaşanması ve hiç kimsenin arzu etmeyeceği durumların meydana gelmemesi için söz konusu toplantı ve gösterinin yasaklanması Valiliğimizce uygun görülmüştür.”