Mahir Ünal, Türkiye’nin haritasını çizenlerin çöp sepetine atıldığını söyledi. Suriye’nin kuzeyine düzenlene operasyonların önemli olduğunun altını çizen Ünal, Türkiye’nin sınırlarının Amerika, Rusya ve Avrupa Birliği nezdinde teminat altına alındığını belirtti.

Ünal, “Türkiye’ye kefen biçenler en nihai şekilde bitirilmişlerdir. Yani, Türkiye’nin sınırlarıyla oynayanlar, Türkiye’nin üniter yapısı ve misakı millinin yapısıyla oynayanlar, Türkiye’nin haritasını tekrar tekrar çizenler bunların hepsi tarihin çöp sepetine atılmıştır. Önümüzdeki 100 yıl Türkiye’nin bir sınır sorunu kalmamıştır. Türkiye’nin toprak bütünlüğü sorunu kalmamıştır. Türkiye’nin bölünmesiyle ilgili bir meselesi de kalmamıştır. Özellikle Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekatı Türkiye’nin sınır güvenliği sorununu önümüzdeki 100 yıl çözmüştür. Türkiye’den toprak talep eden talep eden bir takım çapulcu, bölücü, paçavra ve terörist bozuntuları da artık tarihin çöplüğünde yerini almıştır. Yani Türkiye, Amerika-Rusya-Avrupa Birliği nezdinde önümüzdeki 100 yıl için sınırlarını teminat altına almıştır” diye konuştu.

"CHP MİLLİ MESELE İLE SİYASİ MESELEYİ AYIRT EDEMİYOR"
Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki bir takım zihinlerin Suriye milli ordusundan rahatsız olduğunu anımsatan Ünal, “Suriye’de kahraman Türk ordusuyla terörle mücadele eden Suriye milli ordusundan rahatsız oluyorlar ama oradaki YPG’ye karşı, PYD’ye karşı en ufak bir rahatsızlıkları yok. Şimdi maalesef bizim siyasetçi olarak kendisini tanımlayan CHP’nin içerisinde yuvalanmış bir takım zihinler, buna Kemal Kılıçdaroğlu’da dahildir, milli mesele ile siyasi mesele arasındaki ayrımın farkında değillerdir.Bu bir milli meseledir. Biz sınır güvenliğini konuşurken burada siyaset konuşulmaz; bu Türkiye’nin milli meseledir. Türkiye’nin devlet Başkanı konuşulurken burada siyaset konuşulmaz. Türkiye’nin siyaset başkanı Rusya’da Türkiye’nin sınır güvenliğini müzakere ederken bu ülkenin muhalefet partisi lideri meclis kürsüsünde bu ülkenin devlet başkanına hakaret, iftira, yalan dolu ifadeler kullanıyorsa bunun adı siyaset falan değildir arkadaşlar. O yüzden her şey aziz milletimizin gözü önünde cereyan ediyor”