Kahramanmaraş’ın, Göksun ilçesinde yaşayan lise öğrencisi iki kardeş Japon kağıt katlama sanatı origamiye merak sardılar bir hafta da öğrenerek kuş figürü, sepet gibi eserler üretti.

 

 

Kağıt sanatıyla uğraşmanın streslerini azalttığını söyleyen kardeşler, yaptıkları eserleri öğretmenlerine ve arkadaşlarına hediye ediyor.  Lise öğrencisi Salim ve Enes Selçuk kardeşler internette gezinirken gördükleri Japon kağıt katlama sanatına merak sararak origami sanatını evde yapıyorlar.

 

Kardeşlerden Enes Selçuk, “Biz Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde yaşıyoruz adım Salim kardeşim Enes. İnternette gezinirken kağıttan figürler gördük, hoşumuza gitti adı origamiymiş. Bizde yapabilir miyiz diye denedik. Sonra babamız kırtasiyeci olduğundan kağıt sıkıntısı çekmeyeceğimizi düşündük. Yaptıktan sonra sonuçları gördüğümde insanın çok hoşuna gidiyor“dedi.

 

Salim Selçuk ise “Arkadaşlarımıza ve hocalarımıza gösterdik. Onlarda çok beğendiler. Bize de yapın hediye edin dediler. Öyle başladık bu işe. İlk başta maddi bir kazancımız olmadı. Öyle bir beklentimiz de yoktu. Sonradan bunları satabilirsiniz dediler bizde düşündük mantıklı bulduk. Satabiliriz” dedi.