Doğu Akdeniz'de Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

 

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Giresun, Erzurum ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Erzurum ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun batısında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece artacak, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu, İç Ege ile Akdeniz'de 4 ila 8 derece azalacak. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor. Rüzgarın, genellikle güney yönlerden hafif, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun batısında orta kuvvette ve yer yer kuvvetlice (30-50 km/s), Marmara ile Kıyı Ege'de kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

 

KUVVETLİ YAĞIŞA DİKKAT!

 

Doğu Akdeniz'deki yağışların bugün Mersin, yarın (Perşembe) Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Elazığ ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

Kahramanmaraş'ta bugünden itibaren 4 gün boyunca yağış görülecek. Tahminlere göre, bugün (çarşamba) sağanak yağışın görüleceği Kahramanmaraş'ta yarın (perşembe) da kuvvetli sağanak olacak. Cuma ve cumartesi günü de yine Kahramanmaraş sağanak yağışlı olacak ve hava sıcaklığı bugünlerde en düşük 4, en yüksek 18 derece olacak.